dobili povjerenje UEFA-e

BiH domaćin europskog nogometnog prvenstva za juniorke 2026.

nogometašice
27.09.2023.
u 10:27

Bosna i Hercegovina je još jednom dobila priliku da organizira veliko nogometno natjecanje pod okriljem UEFA-e.

Nakon Europskog prvenstva za kadetkinje 2022. godine, Nogometni savez BiH je ponovno dobio povjerenje UEFA-e jer je u utorak na redovitoj sjednici Izvršnog odbora europske krovne kuće nogometa donesena odluka da EURO 2026. za igračice do 19 godina bude održano u BiH.

- Još jednom nam je ukazano povjerenje UEFA-e i bit će nam velika čast da ponovo organizujemo veliko UEFA-ino takmičenje. Prošle godine smo na visokoj razini organizirali Europsko prvenstvo za kadetkinje, te ne sumnjam da ćemo 2026. godine biti još bolji jer NS/BiH ima kapacitete za organizaciju ovako značajnih događaja. Također ćemo iskoristiti priliku dodatno promovirati ženski nogomet među mlađom populacijom - kazao je predsjednik NSBiH Vico Zeljković.

Zahvalio je UEFA-i na čelu s predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, kao i direktoru nacionalnih asocijacija Zoranu Lakoviću, na ukazanom povjerenju.

- Na nama je da radimo svim snagama kako bismo organizaciju ovog natjecanja doveli na najvišu moguću razinu i ponovno poslali u svijet lijepu sliku iz Bosne i Hercegovine - kazao je Zeljković, priopćeno je iz NSBiH.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije