Zrinjski i Široki gostuju

Barbarić i Sablić pod imperativom pobjede

25.02.2017.
u 09:00

Dva “najjužnija” premijerligaša u prvom kolu proljeća gostuju. Oboji su pod imperativom pobjede.

Cilj pobjeda

Zrinjski je pri kraju jeseni malo “prikočio” pa se njegova prednost od golemih osam bodova “otopila” na četiri boda. Više ne smije gubiti, kako bi u doigravanje ušao kao vodeći. Zrinjski je zimus puno mijenjao momčad, ali rezultati u pripremama (Neretva 7:1, Mladost (Lu) 2:0, Hradec (Kr) 3:1, Koper 0:0, Hajduk 1:0, Gorica 1:0, Radomlje 0:0) sugeriraju da je trener Ivica Barbarić uspio složiti orkestar koji bi na Bilinu polju trebao odsvirati pobjedničku simfoniju. U srijedu smo nakon izvlačenja parova Kupa pitali Barbarića za prognozu dvoboja protiv Širokoga, ali trener Mostaraca bio je duboko u “večerašnjem zeničkom filmu” Zenici:

- O Kupu ćemo kasnije, kad bude vrijeme. Čelik se zimus “sredio” i pojačao, ozračje u Zenici se promijenilo, bit će pune tribine... Sve to imamo u mislima i cijenimo Čelik, ali naš cilj je pobjeda, optimističan je Barbarić koji će vjerojatno izvesti sastav (4–2–3-1): Pirić – Blaić, Grahovac, Katanec, Stojkić – Tomić, Jamak – Jović, Bilbija, Peko – Mešanović. Hendikep je Kukočeva ozljeda te “žutica” Jakovljevića i Petraka.

Cilj je Europa

Široki je zimus promijenio predsjednika, upravu i trenera te “osvježio svlačionicu” (došli Juričić, Zlomislić, Marina, Sivrić i Čabraja), a sudeći po viđenom na treninzima i šest oglednih utakmica i sustav igre izmijenjen je u 4 - 3 - 3. Cilj se zna - Europa. Širokom treba pobjeda u gostima kod Metalleghea koji je ovaj put domaćin u Banjoj Luci. Uoči polaska s Pecare “naletjeli” smo na bivšega prvog trenera Denisa Ćorića, sada pomoćnika Gorana Sablića. Djelovao je optimistično:

- Idemo “ginuti” i nadamo se pobjedi jer samo s njom ostajemo u igri za Ligu za prvaka. Spremni smo, mada je problem što zbog želučanih problema na put neće Mario Marina, ali imamo mi dovoljno kvalitetnih igrača na klupi...

I sportski je direktor Dalibor Šilić optimističan, nogometaši Marković, Menalo i ostali također. Uz Marinu, na put neće ni Ivan Baraban koji je nakon ozljede trbušnog zida počeo trenirati, ali još je daleko od povratka u momčad. Na Pecari je ostao i napadač Luka Juričić jer zbog ozljede nije prošao cjelovite pripreme, a rekao nam je i da nešto “zapelo” s papirima, nakon povratka s posudbe u Neretvanac.

Temperatura je tijekom tjedna malo mučila i Ivana Sesara, ali on je ipak u konkurenciji za nastup. Ne bude li sposoban, najbliži su zamijeniti ga Ivanković i Lončar. Sastav koji će se suprotstaviti Jajčanima vjerojatno će biti ovakav: Soldo – Ćorić, Bralić, Pandža, Marković – Sesar, Wagner, Zlomislić – Čabraja, Krstanović, Menalo. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije