Autorice Johanne Spyri

U kina uskoro stiže filmska trilogija o Heidi

heidi
15.08.2015.
u 16:01

Nova trilogija filmova zasnovana na jednoj od najvoljenijih junakinja dječje književnosti - Heidi, autorice Johanne Spyri uskoro stiže u kina prenose mediji. Indijska tvrtka Vistaar Entertainment radi na filmovima zajedno s britanskom tvrtkom Big Tree Productions.

Prvi film "Heidi - Queen of the Mountains" bi u kina trebao stići sredinom 2016. Film će, prema scenariju Paula Watsona, biti snimljen kasnije ove godine na lokacijama na švicarskim Alpama.

Roman Johanne Spyri iz 1881. jedna je od najprodvanijih dječjih knjiga svih vremena i klasika švicarske literature. To je priča o siročetu Heidi koja odlazi živjeti kod mrzovoljnog sjeda u švicarskim Alpama. Heidi i djed se ubrzo zbližavaju a Heidi se sprijatelji i s pastirom Piterom. Heidi potom šalju u Frankfurt da pravi društvo nepokretnoj djevojčici ali ona počinje čeznuti za svojim domom na Alpama i konačno mu se i vraća.

Knjiga, originalno objavljena u dva dijela, je desetak puta obrađena za film i televiziju, a najpoznatija je filmska adaptacija iz 1937. sa Shirley Temple.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?