Koncert Glazbene i Muzičke škole

Nema ništa čudno u našem zajedničkom nastupu

BiH,20.12.2016.Mostar,  Muzička škola I. i II. stupnja i Glazbena škola Ivana pl. Zajca, uz podršku Misije OESS-a  odrzan koncert u Kosaci
22.12.2016.
u 07:00

U Galeriji kraljice Katarine Kosače zajednički koncert održali su učenici Muzičke škole I. i II. stupnja Mostar i Glazbene škole Ivana pl. Zajca, pod ravnanjem Dragana Opančića, gosta iz Sarajeva.

Učenici su pred brojnom publikom izvodili djela Schumana, Chopina, Haydna, Čajkovskog, Mozarta, Bacha i brojnih drugih klasičnih umjetnika.

- Imamo ideju zajedno s Mostarcima stvoriti zajedničku glazbenu školu. Nadam se da je ovaj koncert još jedan korak na tom putu. Ima škola koje imaju razne nastavne planove, možemo i to potpuno poštovati - kazao je, uz ostalo, veleposlanik Jonathan Moore, šef Misije OESS-a u BiH, koja je i bila jedan od pokrovitelja koncerta. Koliko je koncert bio važan, najbolje svjedoče riječi Klare Vukojević, učenice četvrtog razreda Srednje škole Ivana pl. Zajca.

- Ovo znači priliku da vam veliki profesor, docent na sarajevskoj Akademiji Dragan Opančić, pomogne u napredovanju. To je za mene prvi put da imam iskustvo s takvim profesorom. To je velika čast i prilika za napredak - kazala je Vukojević za agenciju Anadolija.

Smatra kako ne treba i smije biti ništa čudno u zajedničkom nastupu učenika bošnjačke i hrvatske nacionalnosti u Mostaru.

- Zajedništvo svih nas glazbenika je prisutno. U glazbi ne postoje rase, nacije, religije. Ona je zajednička za sve ljude. Važno je da upoznam kolege iz druge škole. Ovo mi je prva prilika da sam uopće otišla u školu Pavarotti, a, evo, tu sam u Mostaru – kazala je Vukojević. Prostor u kojem radi Glazbena škola Ivana pl. Zajca jako je loš.- Ambijent je vrlo važan za sve, za glazbenike pogotovo, jer u sobama individualne nastave trebala bi biti po dva pijanina ili veliki klavir i jedan mali – istaknula je Dubravka Zelenika-Miličević, ravnatejica Srednje glazbene škole Ivana pl. Zajca.

U hodniku škole strop se obrušio. Ravnateljica kaže kako se boji daljnjeg obrušavanja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?