Kazališne igre Jajce

Nagrada za najboljeg glumca pripala Ivanu Skoki za ulogu Špicka

07.06.2016.
u 10:00

Dodjelom nagrada proteklog vikenda zatvorene su 35. kazališne igre BiH u Domu kulture Jajce.

Nagrada za najboljeg mladog glumca na Festivalu kazališnih igara BiH pripala je Ivanu Skoki koji igra Špicka u predstavi Christophera Duranga “Vanja i Sonja i Maša i još jedan” u režiji Nine Kleflin i izvedbi umjetničkog ansambla Hrvatskog narodnog kazališta iz Mostara. Veliko je ovo priznanje i satisfakcija za ovog mladog i iznimno talentiranog hercegovačkog glumca čije vrijeme tek dolazi.

Inače, predstava “Naš razred” Kamernog teatra 55 najbolja je predstava po ocjeni stručnog žirija u sastavu: Aleksandra Spasojević, Mario Drmać i Nedžad Fejzić. Također, glumicama u predstavi, Tatjani Šojić za ulogu Rachelke i Gordani Boban za ulogu Zoche, pripale su glumačke nagrade. Željka Udovičić Pleština dobila je nagradu za dramaturgiju, Lejla Hodžić za kostimografiju i Vedran Hrustanović za scenografiju.

Za režiju predstave “Sinovi umiru prvi” suvremenog hrvatskog dramatičara Mate Matišića, a u produkciji Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banje Luke, nagrađen je Marko Misirača. To je po ocijeni žirija publike najbolja predstava, a za ulogu Mićuna Aleksandar Stojković primio je jednu od pet glumačkih nagrada. Nagrada za najbolji dramski tekst suvremenog autora pripala je Igoru Štiksu za “Brašno u venama” dok je glumačku nagradu primio Admir Glamočak za ulogu Igora u toj predstavi.

Jasna Žalica dobila je također glumačku nagradu za ulogu Karen Nash u predstavi Neila Simona “Hotel Plaza” u režiji Admira Glamočaka i izvedbi mostarskog Narodnog pozorišta. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?