Narodno pozorište Mostar

Hit komedije NPM-a, Zijah A. Sokolović, Lečić, “Dame biraju”...

04.10.2016.
u 08:00

U Narodnom pozorištu Mostar ovog će mjeseca biti održan bogat i zanimljiv program. Već u subotu, 8. listopada publika će na Velikoj sceni imati priliku vidjeti hit komediju “Šta ćemo sad?”. Sljedeće subote, 15. listopada bit će izvedena komedija “Mostarska djelidba”, a 22. listopada na programu je predstava “San ljetne noći” (u podnaslovu “Shakespeare na deponiji”) Williama Shakespearea u režiji gosta iz Beograda Erola Kadića.

Sjajan početak sezone

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Mostar Adnan Lugonić naglašava kako je cilj na repertoar u ovom mjesecu vratiti neke predstave koje mostarska publika već određeno vrijeme nije imala priliku vidjeti na sceni NPM-a. “Mostarska publika ove predstave voli, a za našu repertoarnu politiku izuzetno su značajne. Naša sezona je počela sjajno, premijerom predstave ‘Mrtve ribe plivaju na leđima’, izuzetno posjećenom, i očekujemo, naravno – uz pomoć publike, takav i nastavak sezone”, kaže Lugonić.

Kada su u pitanju gostovanja na sceni Narodnog pozorišta Mostar, i tu je program ovog mjeseca izuzetno atraktivan. Možda i najzanimljivije gostovanje bit će u ponedjeljak, 17. listopada u 19 sati kada će glumac i redatelj Zijah A. Sokolović održati Majstorsku glumačku radionicu i ujedno predstaviti knjigu o svojoj istoimenoj kultnoj monodrami “Glumac... je glumac... je glumac”, koja će se moći i kupiti po promotivnoj cijeni. U četvrtak, 27. listopada u 20 sati na Velikoj sceni NPM-a na rasporedu je predstava “Indigo” po tekstu Duška Premovića u režiji Branislava Lečića. U predstavi igraju Branislav Lečić, Danica Maksimović i Marija Visković.

U subotu, 29. listopada u 20 sati na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar na programu je hit predstava “Dame biraju” u režiji Admira Glamočaka i produkciji Altteatra iz Sarajeva. Ova predstava, gdje god da se izvodi, redovito puni dvorane - a radi se o mladićima bez posla koji pronalaze oglas u novinama za stripere u jednom noćnom klubu.

Od gostovanja predstava Narodnog pozorišta Mostar, izdvajamo igranje predstave “Ajmo na fuka” u Sarajevu na MESS festivalu, u programu OFF MESS, u četvrtak, 6. listopada u 22 sata. Predstava se igra u Kamernom teatru 55 u Sarajevu, u sklopu programa “Teatar i pomirenje”.

‘Fuka’ na MESS-u

Ova je predstava prva koprodukcija Narodnog pozorišta Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta Mostar, a u predstavi igraju Saša Oručević i Robert Pehar. Režiju potpisuje Dragan Komadina.

Predstava “Šta ćemo sad?” Branka Đurića i u režiji Ahmeda Imamovića gostuje u utorak, 11. listopada u 20 sati u Rijeci.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?