Dani hrvatskog filma u Zagrebu

Filmu 'Sestre' Zdenka Jurilja pripala još jedna nagrada

19.06.2019.
u 16:14

Dokumentarnom filmu 'Sestre' redatelja Zdenka Jurilja pripala ja nagrada za najbolju manjinsku koprodukciju na 28. Danima hrvatskog filma, tradicionalnoj smotri najboljih domaćih filmova svih rodova.
Glavni, stručni žiri u sastavu Jasna Zastavniković, Filip Tot i Mia Melcher dodijelio je nagradu uz sljedeće obrazloženje: "Kako ispričati priču iz drugog vremena, odmaknuti se od uobičajenih postupaka i ostati inovativan? Na tragu Chrisa Markera i njegova La Jetée iz 1962. koji budućnost priča u fotografijama, Zdenko Jurilj priča prošlost pomoću crno-bijelih pejzaža i uspijeva u tome da atmosfera postane medij filmskog izraza u kojem nam emocija garantira istinitost događaja".
Na ovogodišnjim Danima hrvatskog filma, koji su od 14. do 18. lipnja održani u Zagrebu, u prestižnom natjecateljskom programu prikazano je 106 filmova, a Grand Prix je pripao filmu 'Srbenka' redatelja Nebojše Slijepčevića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije