Prvi put u Mostaru

Magični teatar u Abraševiću: 'Šta su skrivili Ivica i Marica?'

03.05.2024.
u 13:24

Sarajevski Magični teatar prvi put u Mostaru izvest će predstavu "Šta su skrivili Ivica i Marica?" koja propituje lokalni mentalitet i međugeneracijske sukobe, a čiju režiju i dramaturgiju potpisuje Benjamin Konjicija. 

Kako je najavljeno, predstava je na programu 5. svibnja s početkom u 20 sati u Omladinskom kulturnom centru Abrašević.

Magični teatar iz Sarajeva je trupa okupljena oko zajedničkog istraživačkog interesa za mogućnosti koje pruža teatar, a za cilj imaju, kako ističu, stvaranje zabavnih, ali i provokativnih predstava. U fokus stavljaju priliku za povezivanje ljudi i poticanje zajedničkog istraživanja novih ideja i perspektiva. Počeci Magičnog teatra sežu još u rad fojničkog Prljavog pozorišta 2014. godinu. Od 2023. bitno sredstvo izraza trupe postaju lutkarski elementi.

Predstava Šta su skrivili Ivica i Marica? je tragikomična reinterpretacija bajke za odraslu publiku koja propituje lokalni mentalitet i međugeneracijske sukobe, a čiju režiju i dramaturgiju potpisuje Benjamin Konjicija. Do sada je igrana tri puta u Sarajevu, u Multimedijalnom centru Ilidža i Narodnom pozorištu Sarajevo 2021. i Domu pisaca (DKC Sarajevo) 2023.,dva puta u Kiseljaku te na TIFBU festivalu u Bugojnu 2024. godine.

Ulaz je slobodan, a dobrovoljnom donacijom na ulazu posjetitelji mogu direktno podržati rad Magičnog teatra.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?