Tjedan odluke pred Hrvatskom: Hoće li se dogovoriti HDZ i Domovinski pokret?

hdz - pdp
Davor Javorovic/PIXSELL
06.05.2024.
u 08:15

Još uvijek nije postignut dogovor oko nove Vlade i saborske većine, a najbliže tomu je HDZ, koji pregovora s Domovinskim pokretom

U danima pred nama trebalo bi se znati hoće li i na koji način doći do dogovora u Hrvatskoj između HDZ-a i Domovinskog pokreta oko formiranja nove parlamentarne većine.

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković komentirao je, podsjećamo, u subotu napredak u pregovorima oko sastavljanje Vlade s Domovinskim pokretom, rekavši kako se i dalje razgovara o svemu te vjeruje da će se naći rješenja koja su dobra za sve.

Manjiski zastupnici najavili su sastanak ovih dana nakon kojeg bi se trebalo znati hoće li i dalje ustrajati na tome da se manjinski zastupnici drže zajedno.

- Sve ćete znati u idućim danima – poručio je Armin Hodžić za Večernji list, koji je na svom profilu na Facebooku objavio poduži status u kojem govori u – množini. "Mi, saborski zastupnici nacionalnih manjina u Hrvatskoj, uvijek smo bili potpora izabranoj parlamentarnoj većini i konstruktivni politički partner", istaknuo je i dodao da tih osam glasova nikad nisu koristili za vlastite probitke i parcijalne interese, a pogotovo ne da bi mijenjali političku volju većine građana Hrvatske.

"Tako je i danas kad nas se pokušava uvući u političke igre i intrige kojima ne pripadamo", naveo je Hodžić i dodao da je Hrvatskoj potrebna politička i društvena stabilnost.

"Zato ne možemo šutke prelaziti preko ideja nekih političkih aktera na javnoj sceni koji zagovaraju koračanje unatrag kad su u pitanju Ustavom zajamčena prava manjina... Ne možemo ostajati nijemi ni na teze da smo mi 'manjinci' bilo čija moneta za potkusurivanje. Mi ćemo i nadalje, kao skupina i parlamentarni zastupnici specifične pozicije, biti oni koji će doprinositi političkoj stabilnosti zemlje. Bit ćemo dodatna snaga izabranoj parlamentarnoj većini i podrška Vladi za koju se u Saboru podigne najviše ruku", poručio je Hodžić, kojeg smo upitali je li to komentar svih manjinaca s obzirom na to da govori u množini.

           

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije