Uskrsni koncert

Duhovne skladbe u izvedbi zbora i solista

30.03.2016.
u 07:00

Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Glavna podružnica Mostar, Simfonijski orkestar Mostar i Katedralni mješoviti zbor “Marija” priredili su u ponedjeljak u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve uskrsni koncert.

Na koncertu su, uz mostarske simfoničare, nastupili mostarska umjetnica i dugogodišnja Napretkova stipendistica, mezzosopranistica Monija Jarak, student glazbene kulture Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, solist i pjevač Katedralnog mješovitog zbora “Marija”, tenor Željko Drljo, bariton, koji je više puta nastupao u solo ulogama na Napretkovim i drugim koncertima, Niko Luburić te Katedralni mješoviti zbor “Marija” koji vodi profesor crkvene glazbe don Niko Luburić (dirigent zbora) sa s. Mateom Krešić (orguljašicom zbora), uz dirigentsku palicu poznatog i vrsnog mostarskog glazbenika, skladatelja i aranžera Damira Bunoze.

Na programu koncerta našle su se tradicionalne uskrsne skladbe, ali i druge duhovne skladbe domaćih i stranih autora u obradama Damira Bunoze, Anđelka Igreca, Nikice Kalogjere i Julija Marića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije