DRAGAN STOJIĆ

Zvorničanin dilao drogu iz BiH u Dalmaciju

dragan
VL FOTO
24.06.2010.
u 08:49

K-1 borac Josip Bodrožić (37) iz Kaštela našao se u lošem društvu vršnjaka iz Zvornika

Vršnjaci Josip Bodrožić (37), kickboxing borac iz Kaštel Gomilice, i Dragan Stojić (37) iz Zvornika, kojega traži i riječka policija zbog razbojstva, “pali” su u Trogira s dva kilograma marihuane i nešto kokaina. Stojić je, pretpostavlja se, drogu dopremao iz BiH, a Bodrožić ju je distribuirao po splitskom području. “Dobavljač” iz Zvornika je već poznat policiji po brojnim krađama vozila i razbojstvima. U jesen 2008. bio je pritvoren u Ljubuškom zbog krađe golfa IV u mjestu Miletina, Kada su ga policajci pokušali zaustaviti, Stojić je nagazio na gas i pod okriljem mraka uspio pobjeći kod mjesta Vučipolje.

Tek ujutro je, nakon dramatične potjere, zaustavljen u posuškom mjestu Marić Dolac, i to nakon što je udario policijska kola. U njegovu društvu su bili Mario Begić (24) iz Posušja i Danko Renovica (34) iz Sokoca. U Zvorniku je već bio osuđen i za tešku krađu, a tražili su ga dobojska, zenička i travnička policija. S druge strane, oni koji bolje poznaju Bodrožića kažu kako ga dosad ni kuloarske priče nisu povezivale s narkomiljeom pa ostaje nejasno kako se i zašto bivši borilački prvak našao u dilerskom lancu. Bodrožić je rodom iz Melbournea u Australiji, a kada je imao 13 godina, doselio se s roditeljima u Kaštel. Godine 1997. je u Gdansku, na svjetskom prvenstvu, osvojio treće mjesto u full contactu u kategoriji od 91 kilogram.

Dvije godine poslije, na SP-u u Caorleu u Italiji, također je bio treći u istoj kategoriji. Vrhunac karijere imao je u studenome 2003. u Zagrebu, kada je odlukom sudaca izgubio meč od bjeloruskog borca Alekseja Ignjašova. Bodrožić se nakon toga rijetko spominjao u sportskom kontekstu, a na stranice crnih kronika “kročio” je 2009. zbog tučnjave u narodnjačkom klubu Oaza gdje je radio kao redar.

S dvojicom kolega tada je skočio u obranu jedne djevojke te su se sva trojica potukla s Mihaelom Barunom (30), Tomislavom Šoljićem (24) i Stipom Ivandom (38). Gazda lokala Ante Grgić tada je izvukao pištolj i okončao sukob ranivši svu trojicu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije