SRAMOTNO

Zuki koncert, a na Kordića hajka

zuka
VL FOTO
16.01.2011.
u 11:40

Zulfikar Ališpago je 21. lipnja 2010. godine optužen da kao ratni zapovjednik u Armiji RBiH nije sankcionirao počinitelje ratnih zločina u selu Trusina kod Konjica

Osumnjičeniku za ratne zločine koje su pripadnici Armije BiH počinili 1993. godine u konjičkom selu Trusina, aktualnom stanovniku pritvorske jedinica Suda BiH i vlasniku sarajevskog lokala City Pub, Zulfikaru Ališpagi Zuki prijatelji pripremaju veliki koncert potpore.

Koncert uz pomoć Grada


Na sarajevskom Live aidu koji će se održati početkom veljače u dvorani Skenderija okupit će se 30-ak bendova. Uvjereni da Zulfikar Ališpago Zuka, zapovjednik ratne postrojbe Zulfikar, nije kriv za ratne zločine nad 18 hrvatskih civila u Trusini, njegovi prijatelji i organizatori koncerta nadaju se da će uspjeti skrenuti pozornost na njegov slučaj. I bez koncerta u svojoj prijateljsko-marketinškoj namjeri to su uspjeli. Sama njihova zamisao koju će ostvariti uz pomoć sarajevskih gradskih vlasti, čija uprava mora dati odobrenje za prostor Doma mladih u dvorani Skenderija, već je producirala toliko žuči i revolta kod hrvatskih udruga, obitelji poginulih, preživjelih logoraša, koji su na svojoj koži osjetili Zukinu ratnu čizmu, da im daljnje izlaganje troškovima uopće ne treba.

Osuđenici u institucijama

Stvarajući od Zuke sarajevskog Mandelu, u trenutku kad gole činjenice, ratne zapovijedi, odluke, izjave svjedoka... demantiraju njegovu “nevinost”, u najmanju ruku izgleda kao još jedna politička provokacija iz glavnoga grada države BiH. Sličnim provokacijama bili su skloni bošnjački dužnosnici. Bošnjački član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić u svom uredu je primao od Haaškog suda za ratne zločine osuđenog generala Rasima Delića. Mimo svih pravnih normi, preminulom generalu Deliću organiziran je počasni ispraćaj u nazočnosti Oružanih snaga BiH. Na takvoj matrici, dežurne sarajevske kritičare ne treba zabrinjavati što je na malonogometnom turniru u Mostaru jedna ekipa nastupila pod imenom Dario Kordić, za ratni zločin osuđeni bivši predsjednik HDZ-a. Kuka i motika se podigla zbog dresa i pehara. No, o koncertima potpore Zuki se šuti, reakcije nema.

Ključne riječi

Komentara 1

VR
vrisak
05:33 17.01.2011.

Bosnjaci jos jednom pokazuju svoj teror nad hrvatskim narodo. Istina nista novo i dalje svjet gleda kako se pljuje i moralno ubija Hrvatsko pucanstvo.... Dok Kordic trune iza resetaka oni UBOJICAM pripremaju festu....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?