provjera dnk uzoraka

Žrtva trgovine djecom pronašao roditelje nakon 19 godina

'za unu.....12. 12. 2008. planinska 1/tvrtka genos/prezentacija otkrivanja ocinstva dnk metodom/ Photo: Zeljko Hladika/Vecernji list'
Željko Hladika/PIXSELL
21.08.2013.
u 17:23

Mladić je odrastao bez ikakve spoznaje o porijeklu, no njegovi biološki roditelji Huang Shouping i Lin nikada nisu odustali od potrage za sinom.

Dvadesetjednogodišnji kineski student Xiao Ji kojeg su prije 19 godina oteli trgovci djecom, pronašao je roditelje zahvaljujući rutinskom DNK testu.

Kada je imao samo dvije godine, Ji je otet na ulici dok je s roditeljima bio u kupovini u Guangzhou. Daily Mail piše kako su ga otmičari prodali jednoj obitelji u susjednoj provinciji Fujian. Mladić je odrastao bez ikakve spoznaje o porijeklu, no njegovi biološki roditelji Huang Shouping i Lin nikada nisu odustali od potrage za sinom.

- Uvijek smo znali da ćemo ga jednoga dana pronaći i učinili smo sve kako bi se to dogodilo - kazao je Huang koji je sa suprugom policiji dao uzorak krvi. Kako se u Kini DNK uzorci usvojene djece provjeravaju s onima roditelja nestale djece, tijekom rutinske provjere njihov je DNK uzorak uspoređen sa Yiaovim te je uočena podudarnost. Otkriće je oduševilo i roditelje i sina.

- Sada imam četvero roditelja, a ne dvoje. Moji usvojeni roditelji bili su divni prema meni. Sada sam dobio novu obitelj koju ću polako upoznati - kazao je Xiao dok je čovjek koji ga je usvojio kazao kako nije znao da je dječak prethodno ukraden.

- Supruga i ja nismo mogli imati djecu. Čovjek koji mi ga je prodao kazao je kako je Xiao njegov sin te da ga ne može prehranjivati - rekao je Zhang Huan.

>>Sretan kraj potrage: Pronađena 17-godišnja Sanela

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?