Turska ga uhitila

Zet Bin Ladena prebivalište je imao u Vrtlarskoj 2 u Zagrebu

Osama bin Laden
BigPictures/PIXSELL
08.02.2013.
u 09:05

Mudžahedin - 
Član Al-Qa’ide Jassem Abu Ghaith od 1992. do 1994. ratovao je u BiH

Turska obavještajna služba u hotelu u Ankari uhitila je jednog od najtraženijih dužnosnika Al-Qa’ide s američkog popisa terorista, 57-godišnjeg Kuvajćanina Sulejmana Jassema Abu Ghaitha.

Imao akreditaciju MVP-a

Glasnogovornik Al-Qa’ide i zet Osame bin Ladena na sebe je privukao pozornost nakon što se pojavio na videozapisu poslije napada na WTC 11. rujna 2011. zaprijetivši odmazdom zbog invazije u Afganistanu riječima: “Amerikanci trebaju znati da se oluja od zrakoplova neće zaustaviti... Postoje tisuće mladih muslimana koji su željni umrijeti kao što Amerikanci žele živjeti.”

Prema arapskim medijima, Abu Ghaith je od 1992. do 1994. ratovao u BiH. U nekoliko navrata boravio je i u Zagrebu te u Splitu. Iz Beča preko Hrvatske ušao je na teritorij BiH gdje se priključio brigadi Al Mudžahed i ratovao na Igmanu, u srednjoj Bosni i istočnom dijelu Mostara. Uz to što se borio na strani mudžahedina, prebacivao je borce, naoružanje i novac preko Hrvatske na teritorij BiH preko saudijske humanitarne organizacije Al Haramain. Područjem Hrvatske i BiH nesmetano se kretao jer je imao dvije akreditacije: UNHCR-a i Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske kao “službenik humanitarne organizacije Al Haramain” s prebivalištem u Zagrebu, Vrtlarska 2. Uz njega je bio još i pripadnik međunarodne terorističke mreže Abdulmuti Al Nemer, koji je koordinirao terorističkihe ćelije u Hrvatskoj i BiH, pod krinkom generalnog direktora “islamske humanitarne organizacije” Al Haramain, koja je zapravo služila kao logistički punkt terorističke infrastrukture.

Treća žena Fatma

Nakon što je napustio BiH, Abu Ghaith je otišao u Afganistan, gdje je ubrzo postao veliki prijatelj i prvi suradnik Osame bin Ladena, što dokazuju i snimke na kojima se uvijek pojavljivao uz Bin Ladena i stajao mu s desne strane. Iako je imao dvije žene, Bin Laden je pristao da se Abu Ghaith oženi njegovom kćeri Fatmom. S njom ima petero djece.

>>Ubijen Bin Ladenov čovjek za financije i planiranje napada

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?