KRIMINAL

Zeničanin oprao 4 milijuna eura ‘prljavog’ novca!

stifanic
Goran Kovačić/PIXSELL
06.04.2011.
u 10:39

Prnjat je u Italiji osuđen na 9,5 godina, u Rijeci mu se sudi zbog pranja novca stečenog narkotrgovinom

Međunarodno označenom narkobossu Stjepanu Prnjatu (39) iz Zenice, koji je kao golobradi mladić početkom devedesetih zbog rata otišao u Hrvatsku pa u Njemačku, i njegovu kompanjonu Milanu Štifaniću, Daliboru Šiliću te članovima Prnjatove obitelji jučer je nastavljeno suđenje pred riječkom sutkinjom Ikom Šarić, zbog krijumčarenja i prodaje droge te pranja novca. U sudnici su samo Štifanić, kojega dovode iz pritvora, i Šilić, dok se Prnjatovima sudi u odsutnosti. Prnjat je u zatvoru u Italiji, gdje, nakon uhićenja u Franfurtu, odslužuje kaznu, a njegova majka, sestre i žena nedostupne.

Naime, na njih je prepisivao ‘prljavim’ novcem kupljene nekretnine po Jadranu. S druge strane, kako smo ranije pisali, njegova majka i sestre skromno žive kod Zenice, gdje ova obitelj važi kao radišna i poštena. Prokazani Prnjat je samo nekoliko mjeseci prije nego što su ga uhitile elitne njemačke policijske postrojbe GSG 9 bio u rodnom kraju, i to zbog očeva pokopa. Paralelno je vodio život uglednog poduzetnika s nekretninama, pojavljivao se u javnosti i bio u vezi s poznatom manekenkom. Svi s kojima se susretao tvrde da je bio miran, staložen i uglađen gospodin i nikome nije palo ni na kraj pameti da bi mogao biti jedan od vodećih europskih kriminalaca.

Podsjetimo, lani u prosincu USKOK je izmijenio optužnicu pa su Prnjatu otpale optužbe za drogu i sada se njemu, majci, njegovoj ženi i sestrama sudi zbog pranja četiri milijuna eura stečenog narkotrgovinom, a na temelju talijanske presude kojom je osuđen na deset i pol godina zatvora. Za nabavu i prodaju 144 kilograma heroina i kokaina terete se Štifanić i Šilić. U nastavku suđenja saslušan je tek jedan svjedok koji je opovrgnuo da je on osoba koja je, kako je to ranije kazao ugroženi svjedok A1, “pao” sa Šilićevom drogom u Njemačkoj. - Bio sam u Njemačkoj u zatvoru, i to zbog droge, ali to nije imalo veze sa Štifanićem, to je bila moja stvar - kazao je. Predočena dokumentacija Ureda za pranje novca, Porezne uprave i bankarska izvješća potvrdila su milijunske novčane transakcije po računima Prnjata i njegovih najbližih i ulaganja u kuće, stanove, automobile.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar ivek
ivek
18:59 06.04.2011.

decko zna pravit lovu....

KI
kitikat
09:09 07.04.2011.

obzirom da je bio veliki igrac ,nece vidjeti slobodu iducih desetak godina,pa sad,jeli bilo toga vrijedno

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?