PISAO ČOVIĆU

Željko Komšić zatražio promjene Ustava BiH zbog smanjenja plaća

komsic
AFP/Pixsell
24.04.2012.
u 15:13

- Naknada za osobe koja obavljaju dužnosti u institucijama BiH ne može biti umanjena za vrijeme trajanja mandata nositelja dužnosti - stoji u Ustavu BiH

Hrvatski član Predsjedništva BiH Željko Komšić zatražio je danas da na prvoj idućoj sjednici Doma naroda budu razmatrane izmjene Ustava kojima se omogućava smanjenje plaća i izabranim dužnosnicima u BiH.

Komšić je u pismu predsjedavajućem Doma naroda Draganu Čoviću i njegovim zamjenicima Sulejmanu Tihiću i Ognjenu Tadiću predlažio da u dnevni red iduće sjednice Doma naroda bude uvršten tekst Amandmana na Ustav BiH član 9, stav 2 kako bi bio razmatran u drugom čitanju, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

U pismu se podsjeća da je ovaj amandman podnesen 2005. godine i da je usvojen u redovnoj proceduri u oba čitanja u Zastupničkom domu, kao i u prvom čitanju u Domu naroda.

Nakon usvajanja u Domu naroda u prvom čitanju, do sada nije uvršten na dnevni red sjednice Doma naroda na kojoj bi bio razmatran u drugom čitanju.

Ovim članom Ustava BiH je propisano da naknada za osobe koja obavljaju dužnosti u institucijama BiH ne može biti umanjena za vrijeme trajanja mandata nositelja dužnosti.

Komšić tvrdi da plan ušteda predviđen Nacrtom proračuna BiH za 2012. godinu, koji se odnosi na plaće i naknade svih zaposlenih u institucijama BiH, ne bi mogao biti primijenjen na plaće i druge naknade nosilaca javnih dužnosti bez kršenja odredbi Ustava BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?