KARDINAL PULJIĆ:

Želimo da se što prije donese Ustav i Izborni zakon BiH

\'2.10.2008.,Sarajevo,BIH - Vinko Puljic,vrhbosanski nadbiskup i kardinal. Photo Zvonimir Coric/Vecernji list\'
Zvonimir Ćorić
27.12.2010.
u 13:12

Upriličeno je tradicionalno božićno primanje u prostorijama novootvorenog Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije

Nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić upriličio je tradicionalno božićno primanje u prostorijama novootvorenog Svećeničkog doma Vrhbosanske nadbiskupije.

Prijemu su nazočili predstavnici vjerskih zajednica te predstavnici društvenog, kulturnog i političkog života.

- Mi kršćani u slavlju Božića slavimo Boga koji se rodio kao dijete, da bi čovjeka približio Bogu, čovjeku samom i njegovim suputnicima na zemlji. Tako i ovo naše druženje smatram kroz čestitanje Božića stvaranjem ozračja povjerenja i otvorenosti uvažavanja naše različitosti u jednakopravnosti - rekao je kardinal Puljić.

Kardinal Puljić u svojoj pozdravnoj riječi osvrnuo se i na pitanje Crkvene imovine u BiH, na potrebu, ali i teškoće koje su pratile izgradnju svećeničkog doma, na potrebu da se riješi zdravstveno i mirovinsko pitanje svećenika i vjerskih službenika i ostale aktuelne teme koje se tiču Crkve i države.
 
Uz čestitke za Božić kardinal je čestitao i nadolazeću Novu godinu.

Puljić je ovom prilikom poželio da vladaju sloga i mir, te dobro zdravlje i dobra suradnja.

Također poželio je da se što prije uspostavi redovna struktura vlasti, poželivši ujedno da narod bude zadovoljan njenim radom.

- Želim da što prije dođe do rješenja Ustava u ovoj zemlji, što prije donese Izborni zakon, kako bi pravda i pravednost bili jamstvo sigurnosti, neka se što prije donesu i drugi zakoni kao što je pitanje popisa stanovništva, državne imovine, denacionalizacije i restitucije. Neka profunkcionira država u svim dimenzijama i vertikale i horizontale - istakao  je kardinal Puljić.

Komentara 1

AN
Ana33
09:18 28.12.2010.

\"Država\" BiH???! Džamahirija... Da! Ovog ljubitelja muslimana htjeli su itjerati iz njegove kuće! Što u 2011. slijedi Hrvate i Srbe? Neće ih biti...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?