RUŠENJE NARODA

Žele formirati i Vladu SBŽ-a bez stranaka Hrvata

odbor
VL FOTO
08.04.2011.
u 08:54

Skupa s HDZ-om BiH i HSS-NHI-jem pozvat ćemo još jednom SDA i SDP na razgovor, kazala je S. Josipović

Aktualna politička situacija, zaključci Središnjeg odbora i Predsjedništva HDZ-a 1990, te sve dosadašnje aktivnosti vezane uz provedbu izbornih rezultata u SBŽ-u i u FBiH, bile su teme sastanka Županijskog odbora HDZ-a 1990 održanog u Travniku. Sastankom je predsjedala predsjednica Slavica Josipović, a sjednici je nazočio i dopredsjednik stranke mr. Rudo Vidović.

Traže se rješenja

Predsjednica Josipović novinarima je kazala kako su još jednom, kronološki, posložili sve aktivnosti i pokušaje županijskih organizacija dva HDZ-a i HSS-NHI-ja i Kluba Hrvata u županijskoj Skupštini kako bi se postigao dogovor o parlamentarnoj većini, a onda, sukladno Poslovniku o radu županijske Skupštine i županijskog Ustava, formiralo rukovodstvo i tijela Skupštine i imenovala županijska Vlada. - Nažalost, svi naši pokušaji i najbolje namjere nisu naišle na plodno tlo i već odavno nikakvih kontakata s čelništvima županijskih organizacija SDP-a i SDA, koja nelegalno i protuustavno „kolo vode“, nemamo, kazala je novinarima predsjednica Josipović naglasivši kako od traženja rješenja ove tri stranke s hrvatskim predznakom, unatoč „gluhim telefonima“, neće odustati.

- Zaključili smo, kazala je Slavica Josipović, skupa s HDZ-om BiH i HSS-NHI-jem, još ćemo jednom pozvati SDA i SDP za zajednički stol, na razgovor, kako bi pronašli dogovor i izlaz iz začaranog kruga, čijemu stvaranju stranke s hrvatskim predznakom ni na koji način nisu doprinijele.

Upitna je podrška

SDP i SDA te NSRzB već odavno najavljuju formiranje županijske Vlade bez hrvatskih stranaka, kako su to, nelegalno i protuustavno, već uradili u izboru rukovodstva Skupštine i nekih skupštinskih tijela. No, to bi bio težak, nepopravljiv udarac ovoj županiji i BiH, pa se nadam da do toga ipak neće doći. Vjerujem da to, ipak, nije krajnji cilj SDP-a i SDA, a vjerujem da im u tim eventualnim pokušajima, podršku neće dati zastupnici Stranke za BiH (2 zastupnika) i SBB (4 zastupnika), bez čijih ruku Vladu i ne mogu imenovati, kazala je Josipović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?