Vlasniku Chelseaja Abramoviču prekipjelo

Zbogom, mali Mourinho...

'Chelsea\'s Portuguese Manager Andre Villas-Boas gestures during the British Premier League football match Stoke City vs Chelsea at The Brittannia Stadium in Stoke-on-Trent , central England on August
'IAN KINGTON'
04.03.2012.
u 16:23

Predsjedniku je Chelseaja Romanu Abramoviču prekipjelo, trener Andre Villas-Boas je postao bivši.

Subotnji poraz 0:1 od West Bromwich Albiona bila je i posljednja utakmica 33-godišnjeg portugalskog trenera iako je on još u nedjelju ujutro tvrdio drukčije.

– Već neko vrijeme nije dobro. Nalazimo se na petom mjestu, a to znači da je nešto krivo. No, nikada neću dati otkaz, nisam tako naučen – rekao je Villas-Boas i dodao:

– Za moj otkaz pitajte klupske čelnike, ne mene.

Nekoliko sati poslije, Abramovič je obavijestio trenera da je bivši.

U posljednjih devet utakmica Chelsea je od mogućih 27 osvojio samo 10 bodova, a Villas-Boasa je dosad spašavala samo velika odšteta koju mu moraju dati u slučaju otkaza.

Chelsea je ljetos Portu za Villas-Boasa platio 15 milijuna eura, a sada će mu zbog prijevremenog raskida trogodišnjeg ugovora morati isplatiti i do 20 milijuna eura. Gora je to investicija i od Fernanda Torresa, koji je koštao 50 milijuna eura, a zabio je gotovo ništa.

Portugalcu su već dulje vrijeme leđa okrenuli navijači, ali i velik broj igrača. Frank Lampard javno je rekao da se ne slaže s Boasovim načinom rada, a Ashley Cole je bio još direktniji:

– Došao sam ovdje osvajati medalje i trofeje, ali to nikada neću učiniti s tvojom taktikom.

Villas-Boas tako nije uspio opravdati nadimak “mali Mourinho”, kako su ga prozvali nakon što je prošle sezone osvojio trostruku krunu s Portom (portugalsko prvenstvo i kup te Europska liga).

Abramovič je postavio privremenog nasljednika, to je bivši igrač Chelsea Roberto di Matteo, koji je od 2009. do 2011. bio na klupi West Bromwicha, a posljednjih sedam mjeseci bio je pomoćnik na Stamford Bridgeu.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?