POKAZATELJI GOVORE:

Zbog blokada Crnkića upražnjena svaka druga pozicija Hrvata

crnkic
VL FOTO
16.07.2010.
u 07:33

Pomoćnik ministra Martin Frančešević kaže da je popunjenost hrvatskih pozicija oko 50 posto

Situacija u Federalnom ministarstvu za pitanja branitelja iz dana u dan sve je gora. Nacionalna struktura u ministarstvu je potpuno narušena, a najviše pozicionirani hrvatski dužnosnik, pomoćnik ministra Martin Frančešević, kaže da je trenutačna popunjenost hrvatskih pozicija u ministarstvu oko 50 posto. Usporedbe radi, popunjenost bošnjačkih mjesta je blizu 100 posto, a na pojedinim područjima ima i prekobrojnih, kao što je slučaj u Tomislavgradu i Orašju.

Situacija je permanentno loša u smislu da je nedovoljan broj Hrvata na pozicijama u ovom ministarstvu. Nedavno je ovo ministarstvo napustio, poradi prelaska na drugo radno mjesto, tajnik ministarstva Zdravko Skočibušić, što je dodatno pogoršalo ionako lošu situaciju po pitanju nacionalne zastupljenosti. Nisam optimist da će se stvari popraviti u mandatu ministra Zahida Crnkića s obzirom da je on stalno vršio opstrukciju popune hrvatskih mjesta i na taj način onemogućio popunu barem onih najkritičnijih pozicija kao što su one u Travniku i Orašju, ističe Frančešević. Iako je ministar Crnkić u više navrata odbacio ovakve tvrdnje, Frančešević ističe da su on i njegovi najbliži suradnici također na meti ministra.

Prije određenog vremena su se pojavile i informacije o kaznenoj prijavi koju je Crnkić podnio protiv Frančeševića i još nekoliko uposlenika u njegovom sektoru. - I dan danas se često u medijima pojavljuje ta informacija bilo da je plasiraju ministar Crnkić ili njegov “privatni inspektor” Omer Bašić. Navodno je ta prijava podnesena protiv mene i još dvojice uposlenika koji su radili u mom sektoru. Ja sam mišljenja da je ta kaznena prijava imala prije svega za cilj da ušutka mene i mog bivšeg zamjenika koji je sada u mirovini, jer smo ukazivali na brojne nepravilnosti i nezakonitosti u radu ovog ministarstva, kaže Frančešević.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?