Samo u FBIH

Zastupnici na govornici: Začepljen nam je WC!

Parlament
05.06.2013.
u 09:06

Toaleti u Parlamentu FBiH koje koriste zastupnici nisu bili u funkciji

Dok su jučer raspravljali o izvješću ad hoc povjerenstva koje je zaključilo da Živko Budimir nije dostojan obnašanja predsjedničke dužnosti, članovi Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nisu mogli obaviti osnovne fiziološke potrebe.

Potraga za WC-om

Toaleti u Parlamentu FBiH koje koriste zastupnici nisu bili u funkciji pa su stanku za ručak mnogi od parlamentaraca iskoristili kako bi pronašli “funkcionalan” WC. “Izvanrednu“ situaciju s toaletima su pojedini zastupnici naveli i kao dobru ilustraciju stanja u Federaciji. - Koliko situacija nije normalna, pokazuje i to da ćemo možda morati prekinuti sjednicu, jer ne radi nijedan WC u Parlamentu - ustvrdio je prije stanke predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH Marinko Čavara, ironično se osvrnuvši na situaciju u kojoj se već godinu dana ne poštuje volja parlamentarne većine i blokadama i opstrukcijama onemogućava smjena nelegalne izvršne vlasti. Nakon što je ad hoc povjerenstvo predstavilo svoje zaključke, a Budimir pokušao opravdati brojne odluke o pomilovanjima osuđenika, otvorila se parlamentarna rasprava u kojoj su, očekivano, zastupnici iz stranaka parlamentarne većine tražili Budimirov opoziv, a oni iz SDA ga branili. Osim što su optužili SDP za montiranje političkih procesa, iz SDA su zatražili i smjenu premijera Nermina Nikšića i pojedinih ministara iz SDP-a, koji su, kako kažu, također umiješani u neke afere.

Parlament nemoćan


Iako uopće nisu dvojili da je Budimir nedostojan obnašanja dužnosti i da ga treba smijeniti, neki zastupnici iz parlamentarne većine su, ipak, priznali nemoć zakonodavne vlasti u situaciji kada jedna trećina zastupnika u Zastupničkom domu ili izaslanika u Domu naroda, može blokirati zahtjev za opoziv. Predsjednik Kluba zastupnika SBB-a Mirsad Džonlagić pozvao je Budimira da se ne skriva iza “jedne trećine“, već da uvaži što mu poručuje većina onih koji sjede u oba parlamentarna doma. Činjenica je da je Parlament Federacije Bosne i Hercegovine nemoćan. Još ranije je izglasao i smjenu Vlade i pokretanje opoziva Budimira, a i Vlada i Budimir još uvijek su na pozicijama na koje ih je ustoličio OHR u proljeće 2011. godine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?