Stravična nesreća

Žaštitna ograda usmrtila četvoricu dok su se vraćali kući sa sajma

Prometna nesreća
14.10.2012.
u 16:53

Četvorica 
poginulih su se nalazili u jetti 2, a među njima i jedan maloljetnik od 16 godina

Četvorica su poginula u stravičnoj prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, pola sata iza ponoći, na petlji u naselju Šićki Brod, na ulazu u Tuzlu. Stradali su Hazim Hajdarević (35), Sanel Hodžić (33), Emir Sinanović (20) i maloljetni Sejdalija Husičić (16) Tuzle. Sva četvorica su se nalazila u jetti 2, koji je sletio s ceste i velikom brzinom se zabio u zaštitnu ogradu.

U jednom trenu


Iako nema službenih potvrda, vjeruje se da je vozio Hajdarević, a da je uzrok nesreće upravo prebrza vožnja. Očevici ove stravične nesreće tvrde da je udarac bio toliko jak da je zaštitna ograda doslovno prošla kroz unutrašnjost vozila i omotala se oko njega. Jednostavno im nije bilo spasa. Obdukcijom će se utvrđivati je li vozač bio pod utjecajem alkohola. - Istraga je pokazala da je jetta išla iz pravca Lukavca prema Tuzli. Prolazeći preko petlje, vozač je izravno udario u bankinu koja razdvaja trake na cesti. Hajdarević, Sinanović i Husičić su poginuli na mjestu događaja, dok je Hodžić preminuo na putu prema bolnici. Ispituje se ispravnost vozila, a rade se i ostala vještačenja- kazao je Admir Arnautović, glasnogovornik Tužiteljstva u Tuzli.

Pri povratku kući

Prema neslužbenim informacijama, nesretnici su se vraćali s velikog sajma u Puračićima. - U prvi mah nitko nije znao koliko se putnika nalazi u potpuno smrskanom vozilu. Ostali vozači su pokušavali sami otvoriti vrata i doći do unesrećenih, ali nisu uspjeli pa su pristigli vatrogasci rezali lim-prepričavali su članovi ožalošćene rodbine i mještani koji žive u blizini petlje, a od kojih je većina spavala u kritičnom trenutku.

Tko je kriv?

Kažu da ih je iz sna trgnuo silovit udar, a ubrzo su se začuo i jezoviti zvuk sirena interventnih službi. Oni su jučer u nevjerici obilazili mjesto tragične nesreće, gdje se tiho raspravljalo o uzrocima. Jedan od njih, predstavljajući se kao profesionalni vozač, navodi da je za ovaj slučaj isto kriv i vozač zbog brze vožnje, ali i izvođači radova koji su postavljali bankine. “Svugdje u svijetu bankina služi da u slučaju izlijetanja auto usmjeri prema cesti, a ovdje je bankina ostavljena nedovršena s oštrim uglom prema mogućem udaru vozila- zaključio je iskusni vozač.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?