Tragična nesreća

Zajedno u smrt

Utapanje
10.07.2012.
u 09:50

Plivačko neiskustvo je jedan od razloga utapanja dvoje mladih koji su gotovo zagrljeni otišli u smrt

Crni vikend u Posavini odnio je pet života, što odavno nije upamćeno na ovim prostorima. Vikend je započeo tragedijama u odžačkoj općini kad je 65-godišnji I.K. iz N. Sela kod Odžaka izvršio samoubojstvo vješanjem, a istog dana pod nerazjašnjenim okolnostima umrla je 24-godišnja trudnica iz Odžaka. Petak je završio tragedijom na rijeci Savi gdje se utopio 30-godišnji Damir Ćatić iz Domaljevca, čije tijelo su pronašli njegovi prijatelji nakon potrage koja je trajala 43 sata.

Šok u rano jutro


Najnovija tužna vijest koja je probudila i šokirala žitelje oraške općine stigla je u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima. Na dijelu vještačkog jezera kraj Tolise utopili su se mladić i djevojka, a tužan događaj zbio se u osvit zore. - U 04,53 sata zaprimili smo prijavu utapanja dvije osobe na području zvanom Špionice u Tolisi kraj Orašja. O svemu je upoznat dežurni istražitelj odjela za istrage MUP-a PŽ koji je utvrdio da su se najvjerojatnije utopili Ilija Klaić (25) iz D. Mahale kraj Orašja i Romana Rapatić (22) iz Srecke (Sisak) u Republici Hrvatskoj. Nakon obavljenog očevida, dežurni istražitelj poduzeo je zakonom predviđene mjere potrage. Pripadnici ronilačkog kluba Nemo iz Brčkog oko 9 sati pronašli su tijelo djevojke, a u 10.20 sati locirali i izvukli tijelo muškarca, rekao je Josip Dominković glasnogovornik MUP-a ŽP i naglasio: - S obzirom da smo u razdoblju kad se svi rashlađujemo kupanjem, već smo zaprimili prijave utapanja tri osobe na našem području, stoga upućujemo poziv kupačima da to čine na mjestima predviđenim za kupanje, na bazenima i lokacijama gdje postoji spasilačka služba, da ne skaču u vodu nepripremljeni radi eventualnog šoka organizma. Savjetujemo neplivače da se kupaju uz nadzor iskusnijih plivača.

Ne sluteći tragediju


Upravo je plivačko neiskustvo i razlog utapanja dvoje mladih koji su gotovo zagrljeni otišli u smrt. Stradali Ilija i Romana bili su skupa s još jednim parom na noćnom kupanju i u prvi tren ništa nije slutilo na tragediju. - Ilija i Romana ušli su skupa u vodu, ali nakon nekoliko sekundi nisu se pojavili na površini. Pomislili smo da se šale i povikali da se ne zezaju i da izađu iz vode. Nije bilo odgovora, pa je prijatelj skočio u vodu i zaronio da ih pronađe, ali bez uspjeha i tada je nastala velika panika, jer smo pomislili na najgore. Iliju sam dobro poznavala, bio je drag i pošten mladić, uvijek vedra raspoloženja, ma duša od čovjeka, ispričala nam je djevojka iz Banovića koja je skupa s Romanom radila u ugostiteljskom objektu Lipa u Tolisi. Romanu je, kaže slabo poznavala, jer je tek u petak stigla u Tolisu, ali zna da je prije nekoliko mjeseci ostala bez oca, a za 20 dana trebala je proslaviti 23 rođendan. Od obitelji i prijatelja Ilije Klaića bilo je teško izvući par riječi. Svi su u šoku, potreseni smrću mladića koji je bio mnogima primjer. Osobito na svom radnom mjestu u tvrtki Yimor gdje je zaposlen i svi o njemu govore kao pouzdanom, odgovornom i poštenom djelatniku.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?