Studenti

Zajedno sa studentima u borbu za njihova prava

Vedran
01.12.2012.
u 12:58

Pohvalili su rad svojih prethodnika te žele nastaviti gdje su oni stali uz još neke nadgradnje

Novoizabrani predsjednik i potpredsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru govore o svojim planovima, osjećajima i obvezama koje dolaze sa ovom odgovornošću.

Velika čast

“Velika je čast biti predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru. Sveučilište u Mostaru je najveća institucija u Mostaru, Studentski zbor najznačajnija je studentska organizacija i sigurno da je velika čast i zadovoljstvo predstavljati je. Nadam se jednom uspješnom sazivu i da će se o ovome sazivu pričati pozitivno”, kazao je Vedran Arapović, novoizabrani predsjednik Studentskog zbora. “Svjestan sam svoje obveza, jer da nisam sigurno se ne bih kandidirao na ovo mjesto. Dosta smo zauzeti, ali nije nikakav problem ako nešto značajno učinimo za naše Sveučilište. Prijatelji su veoma ponosni, zahvaljujem im se na potpori i jako sam sretan što imam takve prijatelje. Što se tiče planova još ću jednom zahvaliti mojim prethodnicima Željku i Anti što su svoj posao odradili na visokoj razini, a ja nastaviti tamo gdje su oni stali. Sve njihove ideje ćemo sprovesti i ove godine uz neke nadgradnje”, objašnjava Vedran. A da su svoju ulogu shvatili vrlo ozbiljno i profesionalno dokazuju i planovi koji će se sprovesti sljedeći mjesec. “Za početak krećemo s Božićnom humanitarnom akcijom, neke novine ćemo uraditi u odnosu na prošlu godinu, od koncerta, skupljanja odjeće. Već smo osmislili i strategiju za naredne Dane Studentskog zbora. Planiramo mnoštvo zabavnih, edukativnih i sportskih događaja. Naravno kao vrhunac Dana Studentskog zbora planiramo napraviti jedan veliki koncert za kraj”, dodao je Vedran. O svojim planovima govorio je i potpredsjednik Studentskog zbora Vedran Biokšić. “Osjećaj je ugodan i sigurno da sam jako počašćen što predstavljam studente Sveučilišta u Mostaru. Međutim to treba sada potisnuti u drugi plan i povjerenje i čast koja je iskazana opravdati boreći se za njihova prava, za poboljšanje studentskog standarda, kvalitetu nastave kao i na sve moguće načine doprinjeti na tome da studenti svoje kreativnosti i maštovitosti mogu iskazati i iskoristiti na pravi način, kazao je Vedran B.

Prava studenata

Vjeruje da će zajedno biti jači i doprinijeti što većim pravima i poboljšanju statusa studenata. “Naravno da će oduzimati mnogo vremena i zahtijevati mnogo truda, rada, napora, međutim ne bih se odlučio na ovo da nisam spreman i na taj izazov. I do sad sam bio aktivan u mnogim aktivnostima mladim kao i studentskim organizacijama pa vjerujem da neće predstavljati problem. Prethodnici su napravili dobar posao u proteklih godinu dana, prepoznali su stvari koje su bitne za studente i u tom cilju djelovali. Planiram slijediti njihov primjer, nedovršene poslove nastojati dovršiti te pokušati doprinijeti nečemu novom tako da ovaj saziv SZ-a napravi još jedan korak naprijed” dodao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?