Košarkaški kamp

Zajedništvo i edukacija

Kamp
06.07.2012.
u 11:27

Sudionici kampa imat će prigodu osjetiti jedinstveno iskustvo mira i radosti, po čemu je ovo marijansko svetište poznato diljem svijeta

U Hercegovini, zemlji košarkaških prvaka kao što su: Dražen Dalipagić, Josip Sesar, Zoran Planinić, Matej Mamić, Nikša Prkačin, Stanko Barać, Bariša Krasić i dr., često se organiziraju različiti košarkaški spektakli. Tako će i se ove godine, u organizaciji Košarkaškog kluba Međugorje, u tom svjetski poznatom hercegovačkom svetištu održati tradicionalni, četvrti Međunarodni košarkaški kamp za dječake i djevojčice od 10 do 18 godina pod nazivom  “Međugorje 2012.”

Dolaze i poznati košarkaši

Kako smo doznali od direktora kampa Tomislava Bubala, rad u kampu održavat će se u dva termina: od 8. do 14. srpnja te od 14. do 21. srpnja, a sudionici će moći trenirati dva puta dnevno, na otvorenim terenima i u sportskoj dvorani Majčino selo i to pod vodstvom iskusnih trenera kao što su Pero Vučica, Boris Kurtović, Pino Grdović, Ivan Velić, Romeo Bilinovac, Josip Dugandžić i dr.  Prema Bubalovim riječima, kao gosti i demonstratori košarkaške igre u kampu bit će poznati košarkaši: Zoran Planinić, Stanko Barać, Andrija Stipanović, Frano Bubalo, Bariša Krasić, Krešimir Lončar i dr. Dakle, kroz cijelo razdoblje bit će pod stalnim nadzorom trenera, a uz dva treninga dnevno, imat će i  brojne turnire i natjecanja u šutu. Uz to, za sve njih organizatori su osigurali majice, kape, loptu i krunicu kao znak sjećanja na Međugorje. Uz učenje košarkaških vještina, posebna vrijednost tog košarkaškog kampa jest međusobno druženje i upoznavanje kako sudionika tako i stručnog osoblja.

Iskustvo mira i radosti

Uz to, sudionici kampa imat će prigodu u Međugorju osjetiti jedinstveno iskustvo mira i radosti, po čemu je ovo marijansko svetište poznato diljem svijeta. Radeći i vježbajući s najboljim trenerima, svi će polaznici kampa zasigurno osjetno poboljšati svoje košarkaško znanje, kroz igru oplemeniti sebe i druge “na mjestu gdje nebo dodiruje zemlju”, te iz Međugorja kući ponijeti nezaboravne dojmove jedinstvenog spoja sporta i vjere. - Temeljni cilj održavanja kampa jest zajedništvo mladih i rad s mladima koji su se tek počeli baviti košarkom, ali i starijima koji već nešto znaju o tom sportu, kako bi košarkaška znanja i vještine još više usvojili i kako bi se u tom se sportu mogli dalje usavršavati, rekao nam je Tomislav Bubalo, direktor Međunarodnog košarkaškog kampa “Međugorje 2012.“

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije