MOSTAR

Zajednička sjednica Mladeži HDZ-a BiH HNŽ-a i SBŽ-a

hdzbih
28.04.2013.
u 13:24

U ime domaćina nazočne je pozdravio Branislav Stojkić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiHHNŽ - a

U Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana je zajednička sjednica Županijskih odbora Mladeži HDZ BiH HNŽ -a i Mladeži HDZ BiH Srednjobosanske županije. U ime domaćina nazočne je pozdravio Branislav Stojkić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiHHNŽ - a, a u ime gostiju Goran Lulić, predsjednik ŽO Mladeži HDZ BiH Srednjobosanskežupanije.

Zaželjevši dobrodošlicu u Mostar i Hercegovinu Stojkić je istaknuo kako su veze Mladeži Hercegovačko - neretvanske i Srednjobosanske županije velike, posebice ako se uzme uobzir ustroj dviju županija.

- U protekle tri i pol godine učinjeni su ogromni iskoraci na omasovljenju članstva, uspješno realizirani brojni projekti i humanitarne akcije, a nakon Čapljine i Stoca u Mostaru i Čitluku u organizaciji ŽO Mladeži HDZ BiH HNŽ -a bit će održane tribine o prevenciji ovisnosti.  Ideja o zajedničkoj suradnji već odavno postoji, naše dvije županije su posebne i politički i ka da je riječ o radu Hrvatske demokratske zajednice BiH - rekao je Stojkić.

- Današnjim susretom ne samo da povezujemo seniore i Mladež, nego šaljemo i političku poruku o sinergiji zajedničkog djelovanja - kazao je predsjednik Lulić.

Vedran Kožul, predsjednik Mladeži HDZ BiH kazao je kako je ovo veliki dan za Mladež HDZ BiH, na kojem svjedočimo novom konceptu rada Mladeži i njezinih zajedničkih aktivnosti, a tomu i prilog svjedoči i organiziranje Posavske večeri u Mostaru te predstojeća svečanost obilježavanja obljetnice zaustavljanja tenkova zločinačke JNA na Pologu kod Mostara.

Na sjednici je razgovarano o suradnji županijskih odbora kroz projekte potpore sportu i kulturi i zaključeno kako će se jednom godišnje održavati zajedničke sjednice i surađivati na svi marazinama u realiziranju humanitarnih akcija i projekata.

U nastavku zajedničkog prijateljevanja dvaju županijskih odbora Mladeži HDZ BiH Hercegovačko- neretvanske i Srednjobosanske županije upriličen je posjet štandu Udruge studentata socijalnog rada Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru \"Zamfis\", gdje su članovi Mladeži sudjelovali u humanitarnoj akciji prikupljanja pomoći za one koji se nalaze u stanju socijalne potrebe.

Uslijedio je posjet i Franjevačkom samostanu svetoga Petra i Pavla u Mostaru, gdje su ih pozdravili i o povijesti samostana i nazočnosti Franjevaca na ovim svehercegovačkim prostorima govorili dr. sc. fra Iko Skoko i fra Ante Marić, a u Nogometnom kampu na Buni odigrana je prijateljska malonogometna utakmica.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?