Rukomet

Zabili 51 pogodak!
 Kakanjci bili potpuno nemoćni kod Čapljine

Rukomet
Stojan Lasić
29.03.2013.
u 11:09

Trijumf Čapljine bio je prije izražen “košarkaškim” rezultatom

Proteklo 22. kolo rukometne Premijer lige ostat će upamćeno po nevjerojatno visokoj pobjedi rukometaša koji su u mrežu Kakanjaca utrpali 51 pogodak! Odavno neka ekipa u ligi nije postigla toliko pogodaka pa je krajnjih 51:33 za Čapljinu više izgledao košarkaški nego rukometni rezultat.

Dojmljiva pobjeda


Tako su se Čapljinci nakon tri uzastopna poraza na dojmljiv način vratili u pobjedničke vode, a već večeras u 23. kolu imaju teško gostovanje kod Prijedora koji se bori za ostanak. U ovom su 22. kolu Prijedorčani slavili na svom parketu protiv Leotara, a i večeras su ponovno domaćini jakoj Čapljini. Za domaćina su bodovi izuzetno važni pa se očekuje kvalitetna predstava. Izuzetno vrijednu pobjedu za ostanak su izborili rukometaši Zrinjskog koji su na svom parketu visokim rezultatom 35:20 slavili protiv Gračanice. Tako su Mostarci nastavili pobjedonosni niz (pet pobjeda zaredom) i izbili na 8. poziciju, ali do kraja su još četiri kola i rukometaši Zrinjskog morali bi slaviti na svom terenu da bi bili sigurni u ostanak. Od opasne zone ispadanja sada ih dijeli pet bodova pa stoga za Mostarce ne smije biti opuštanja, a u 23. kolu ovog vikenda plemići gostuju kod sarajevske Bosne koja je u ovom 22. kolu remizirala u Visokom (30:30) kod svoje imenjakinje i tako je još više gurnula ka ispadanju iz lige. Izuzetno vrijednu pobjedu (26:25) na svom je parketu protiv vodećeg Čelika slavila Derventa, koja u sljedećem kolu gostuje kod davljenika Leotara u Trebinju.

Novo kolo

Ovo 22. kolo baš nije bilo pogodno za vodeći trojac, jer je i drugoplasirani Konjuh poražen od Krivaje sa 27:24, ali ipak to nije previše ugrozilo rukometaše iz Živinica. Najuzbudljivije je bilo u Goraždu gdje je istoimeni domaćin s 26:25 slavio protiv Gradačca, s kojim se sada i bodovno izjednačio na 3. poziciji, a koja vodi u završno doigravanje za prvaka. U sljedećem 23. kolu koje se igra danas i sutra sastaju se još Čelik - Goražde, Gračanica - Kakanj, Gradačac- Krivaja i Konjuh - Bosna (V).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?