Pucali na Velesajmu

Za ubojstvo konkurenta obećao mu 200.000 kuna i izlaz iz zatvora

'borsic_nnn_crn_250111.11'
Foto: ''
1/3
11.06.2011.
u 00:00

Kao motiv ubojstva u optužnici se navodi Boršićeva želja za penjanjem na ljestvici kriminalne hijerarhije

Penjanje na ljestvici kriminalne hijerarhije, motiv je koji je, prema upravo podignutoj optužnici, natjerao Ivana Boršića (31) da od Ivice Štrka (47) naruči likvidaciju Ante Rose (41). Boršić se na takav radikalan potez odlučio iako je s Rosom blisko surađivao, a za “posao” je Štrku obećao 200.000 kuna te izbavljenje iz pritvora bude li uhvaćen zbog Rosina ubojstva.

Po unaprijed smišljenom planu, u slučaju uhićenja te transferiranja iza rešetaka, Štrk bi trebao odglumiti pokušaj samoubojstva. Zatvorske bi ga vlasti zbog toga, tvrdio je Boršić, zasigurno prebacile u bolnicu, što bi Boršić iskoristio da ga - oslobodi. No od paklenog plana nije bilo ništa, jer su i Boršić i Štrk malo nakon pokušaja Rosina ubojstva uhićeni.

Roso se pak dao petama vjetra i njegovo lice trenutačno krasi popis najtraženijih manekena MUP-a. A sve je počelo 10. prosinca lani na Zagrebačkom velesajmu, kada je Štrk za obećanih 200.000 kuna (dobio samo 500 kuna, nap. a.) trebao pucati u Rosu, i to nakon što su Boršić i Roso zajedno izašli iz teretane. Kada su došli do dječje igraonice Bibo, prišao im je Štrk, koji je Rosi prislonio pištolj na glavu. No Roso mu je uspio odgurnuti ruku, pa je ispaljeni hitac završio u zidu dječje igraonice, pune djece.

Kako Roso ne bi posumnjao u njega, Boršić je također odgurnuo Štrka, nakon čega su i on i Štrk pobjegli. Boršić je optužen za poticanje na ubojstvo, a Štrk za pokušaj ubojstva iz koristoljublja. Obojica su u pritvoru i zbog sumnje da su dio grupe odgovorne za niz razbojstava, među kojima i za krvavu pljačku Fine u rujnu 2005. U tom je slučaju osumnjičen i Roso.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije