da ne bi pobjegao

Za svaki slučaj Fra Šimi Nimcu ipak oduzeta putovnica

'nimac03_nnn_unu_111012'
Makarska-danas.com
22.10.2012.
u 08:47

Riječ je o mjeri koju je donijelo Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu umjesto istražnog zatvora koje traži tužiteljstvo

Fra Šimi Nimcu ipak je oduzeta putovnica. Odluku je donijelo izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Splitu koje je odlučivalo o žalbi tužiteljstva na odluku suca istrage Stanka Grbavca koji je smatrao da fra Nimca nije potrebno pritvoriti.  

Državno odvjetništvo u Splitu tražilo je zatvaranje fratra zbog mogućnosti bijega i utjecaja na svjedoke. Mjera oduzimanja putovnice i obveznog javljanja u nadležnu policijsku postaju izrečena je umjesto istražnog zatvora. Fra Šime Nimac osumnnjičen je da je prodao crkveno zemljište u Baškoj Vodi, gdje je bio župnik, a novac zadržao. Nije poznato gdje je završilo gotovo 10 milijuna kuna, koliko je Nadbiskupija prijavila da je nestalo sa župskog računa.

>>Fra Nimac pušten na slobodu, još se ne zna gdje je 10 mil. kuna

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Komentara 1

HO
Hoch03
09:37 22.10.2012.

Zasto su novinari bili tako nadahnuti optuzbama protiv fra. Sime a,sada kad je ocigledno, da bas nije tako kako su ga svi blatili, (nebi ga sudac pustio na slobodu da je to bas tako,kako se fra.Sime blatio po novinam i TV-u) ..Sada nema ni rijeci..! ?

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije