SC Mostar

Za studente sve na jednom mjestu

SC Mostar
27.06.2012.
u 09:34

Pogodnosti od tri obroka dnevno, besplatne kablovske i interneta, fitness kluba i dr.

Za svakog studenta je najvažnije, osim prolaza na ispitima, svakako osigurati i povoljan smještaj. Jedna od mogućnosti je i Studentski centar u Mostaru koji je 1. srpnja objavljuje natječaj za studente starijih godina koji će ukupno imati 260 mjesta od ukupnog kapaciteta od 480 ležajeva.

Najmoderniji centar

Kako nam je kazala Anita Glibić, glasnogovornica SC Mostar, mostarski Studentski centar je najsuvremeniji i najopremljeniji centar u BiH koji studentima, između ostalog, od sadržaja studentima nudi tri obroka dnevno, svaka soba ima vlastiti sanitarni čvor, besplatan kablovski i internetski priključak, dva multimedijalna centra, fitness klub, sate aerobika, studentski caffe bar, čitaonice, prostorije za zajednička druženja, studentski servis, portal Pogled.ba te se mogu učlaniti u Sportsku udrugu studenata Studentskog centra Sveučilišta u Mostaru.

- Želimo istaknuti kako smo mi ipak javna institucija, Centar pod krovom mostarskog Sveučilišta i kao takvi jamčimo sigurnost, mir i oslonac studentima koji borave kod nas. Sadržaji koje nudimo svojim stanarima su prvenstveno edukacijskog, kulturnog i zabavnog karaktera, a nipošto sportske kladionice i slični neprikladni sadržaji za studente. Prolaznost studenata SC-a je više od 80 posto, što je još jedan pokazatelj koliko ozbiljno pristupamo svome poslu i svojim studentima te kako u Centru zaista borave najbolji studenti Sveučilišta - kazala je Glibić. Zanimljivo je spomenuti kako će Studentski centar Mostar od iduće akademske godine postati prvi korisnik solarnoga grijanja u BiH te time i prvi Studentski centar na razini BiH. - Ova inovacija priuštit će studentima toplu vodu 24 sata dnevno, u kišnih i hladnim danima 12 sati, što je velika stvar, dok će Studentski centar s druge strane uvelike smanjiti troškove nabave lož-ulja i troškova električne energije. Osim što je ovo jako isplativ potez, radi se i o ekološki vrijednom pothvatu te Studentski centar poziva i ostale da podrže ovakav vid korištenja sunčeve energije - kazala je Glibić.

Smještaj za sportaše

Jedna od novosti od iduće akademske godine je i prijem sportaša u Studentski centar na smještaj. Kako je kazala Glibić, riječ je o tome da će kroz natječaj 15 studenata sportaša imati priliku dobiti smještaj, naravno uz predočenje o aktivnom bavljenju u određenom sportu te na taj način kroz boravak u Centru olakšati sportski i akademski razvoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?