Karate

Za još više uspjeha potrebni samo malo bolji uvjeti za rad

karate
vl
19.03.2012.
u 09:49

Uglavnom počiva na plećima entuzijasta, pojedinaca, koji oko sebe okupljaju talent, obučavaju ga, a često ulažu i vlastiti novac

Karate je jedan od rijetkih sportova u BiH čija popularnost i uspješnost iz godine u godinu raste. Veliki broj klubova na području cijele države ima prigodu crpiti mlade ljude s jako dobrim fizičkim predispozicijama za ovaj borilački sport, pa kroz dozu dobre obuke i odlučnog mentaliteta s ovih prostora dolaze vrlo dobri natjecatelji, koji u zadnjih 10-ak godina imaju konstantu uspješnosti i na međunarodnoj sceni.

 

Na brojnim izborima sportaša u cijeloj državi karate je držao primat. Brojni klubovi, ali i sportaši, kao pojedinci uspijevali su zaslužiti priznanja svojih lokalnih sredina, koje su priznale njihov uspjeh na domaćoj ili međunarodnoj sceni. Ovaj sport u najvećem broju slučajeva, kao i brojni drugi borilački sportovi, nema valjanu potporu mjerodavnih institucija, koje bi ga jednim dijelom ipak trebale pomagati.

Uglavnom počiva na plećima entuzijasta, pojedinaca, koji oko sebe okupljaju talent, obučavaju ga, a često ulažu i vlastiti novac. Već je neko vrijeme prošlo pa su sada neki osvajači medalja stekli dovoljno iskustva i sada rade kao treneri, te bi uz njihovo iskustvo i znanje ovaj sport vremenom još više mogao dobiti na kvaliteti. Ipak, za još veću ekspanziju i uspjeh potrebno je klubovima osigurati bolje uvjete za rad. Karate kao sport ne zahtjeva velebne objekte, ali koja namjenska dvorana bi umnogome pomogla.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije