ČESTITKE

Za Božić Eronetom poslano 
više od 8,5 milijuna SMS poruka

mobitel
Goran Stanzl/PIXSELL
27.12.2010.
u 08:22

-Na Božić mobilni operater Eronet je evidentirao više od 4,650.000 SMS poruka, tvrdi Zoran Bakula

Nije upitno da su u današnje vrijeme interneta i mobitela čestitke za Božić uglavnom upućivane elektroničkim putem. Prošle godine, prema izvješćima mobilnih operatera, samo tijekom božićnih blagdana u BiH je poslano 13 milijuna SMS poruka. Dijeleći to s brojem osoba koje su slale poruke, nije teško zaključiti kako su mnogi veliki dio blagdana upravo trošili na pisanje, ali i čitanje SMS poruka.

Tradicija slanja SMS-a

Da se ni ove godine nije izgubila tradicija slanja SMS čestitki, potvrdio je i predsjednik Uprave HT-a Eronet Zoran Bakula, koji kaže da je slanje poruka u prosjeku isto, ako ne i nešto veće nego prošle godine.

-Na Badnji dan, 24. prosinca poslano je oko 1,870.000 SMS poruka, na Božić 4,650.000, a na sv. Stjepana do 15 sati oko 1,8 milijuna, a očekujemo do kraja dana oko 2 milijuna, tvrdi Bakula. Tako je tijekom protekla tri dana Božića poslano i pročitano više od 8,5 milijuna SMS-ova, samo kod Eroneta.

No, za razliku od prošle godine kada ste morali biti uporni i poruke slati i po nekoliko puta zbog opterećenosti mreže, ove godine nije bilo takvih problema.

Dok mnogi tvrde kako je čestitka za Božić, ali i druge blagdane najoriginalnija ako se izrekne nakon stiska ruku, ako je to ostvarivo, ipak se najviše želja uputi elektroničkim putem.

Bližnjima telefonom

Svojim bližnjim prijateljima čestitke uputim telefonom. Porazgovarati s osobom je daleko prisnije nego uputiti nekoliko znakova preko SMS-a, reći će mnogi. Usprkos tomu, ipak najveći broj čestitki ide upravo SMS-om.

Mladi sve više čestitki upućuju preko Facebooka. Neki opet žale za starim dobrim običajima, kada su poštari tijekom božićnih blagdana nosili pune torbe šarenih čestitki, ispisanih prekrasnim stihovima.

Ključne riječi

Komentara 1

BA
barbaizamerike
06:46 29.12.2010.

zao mi zaposlenih iz eroneta koji rade u nocnim smjenama jer je bilo puno poruka pa ih nisu stigli sve procitati.cuo sam da se nasladuju citanjem tudih poruka pogotovu politicara tajkuna policajaca susjeda a i rodbine i onda prenose tajnee i traceve dalje cak i od svojih direktora

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?