Istraživanje

Za 40 posto Srba Hrvati su počinili najveće zločine

ratko mladić (1)
Screenshot: ICTY
29.02.2012.
u 08:55

Većina Srba, čak 66 posto, drži kako Haaški sud nije ni trebalo osnivati

BEOGRAD - Prema najnovijem istraživanju srpske javnosti o odnosu prema Haaškom sudu i ratnim događanjima 90-tih, 40 posto Srba drži kako su Hrvati počinili najviše zločina, a prema mišljenju 69 posto ispitanih najveću žrtvu u ratovima 90-tih podnijeli su Srbi, prenosi agencija Beta.

Većina Srba, čak 66 posto, drži kako Haaški sud nije ni trebalo osnivati, najvažnija nakana suđenja za ratne zločine pred Haaškim tribunalom je da se sva krivica za ratna stradanja svali na Srbe drži 40 posto građana, polovica ispitanih drži kako Karadžić nije odgovoran za zločine za koje mu se sudi u Haagu, a samo 23 posto Srba misli kako je Mladić odgovoran za zločine za koje ga tereti Haaški tribunal.

Ratka Mladića nije trebalo uhititi niti mu suditi, drži 41 posto građana, 28 posto kako ga je trebalo uhititi, ali suditi u Srbiji, dok 18 posto smatra da ga je trebalo uhititi i izručiti Haagu. Zanimljivo je da sve manje Srba drži zločin u Srebrenici genocidom pa je to genocid za 49 posto ispitanih što je 12 posto manje nego 2009.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?