povratak generala

Wesley Clark ulaže 5,6 milijardi dolara na Kosovu

wes clark,wesley clarke
Press Association/PIXSELL
26.06.2012.
u 15:19

Clark je direktor američke kompanije SoloPauer te je u nekoliko navrata investirao u alternativne energije

Umirovljeni američki general Wesley Clark, glavni zapovjednik NATO-a u vrijeme rata na Kosovu, planira investirati preko svoje energetske tvrtke Envidity čak 5,6 milijardi dolara u toj državi.

B92 piše da je Clarkova tvrtka iz Kanade podnijela zahtjev za dobivanje licence za eksploataciju ugljena na zapadu Kosova, čije se rezerve procjenjuju na oko 14 milijuna tona. Ako ishodi licencu, Envidity bi dnevno proizvodio do 16 milijuna litara, odnosno 100.000 barela goriva.

Clark je direktor američke kompanije SoloPauer te je u nekoliko navrata investirao u alternativne energije. Oduvijek je bio u prisnim odnosima s vladom premijera Hashima Thacija. Kosovsko ministarstvo poljoprivrede potvrdilo je da su u nekoliko navrata održani sastanci s predstavnicima Envidityja, a direktor kompanije Jeff Bruckman potvrdio je da postoje projekti povezani s Kosovom, no nitko od aktera nije htio otkriti detalje projekta.

 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije