Ne stišava se bura

Webber: Dosta mi je svega, možda čak i odem!

'Red Bull Formula One driver Mark Webber of Australia adjusts his balaclava during the third practice session of the Malaysian F1 Grand Prix at Sepang International Circuit outside Kuala Lumpur, March
'BAZUKI MUHAMMAD'
26.03.2013.
u 09:43

Na VN Malezije naredili su Vettelu da ostane na drugom mjestu iza Webbera. Nije ih poslušao, pobijedio je i započeo rat

U Red Bullu muljaju. Mislimo, dakako, na momčad formule 1. Lani je već bilo svega, koristili su nelegalne dijelove na bolidu, mapirali motor, imali misteriozne difuzore, krilca koja nisu bila prema pravilima... I to varanje im je prošlo. Njihov je slavni dizajner bolida Adrian Newey "bog igre" u traženju rupa po pravilnicima.

Nisu kažnjeni, dapače, postali su svjetski prvaci. I danas nakon dvije "runde" opet su vodeći u prvenstvu. Međutim, zaigrali su se, počeli su se međusobno varati! Toliko su se navikli igrati u "mraku" da se za vikend Sebastianu Vettelu to omaklo i javno je izigrao svoje momčadi, nije poslušao naredbe i "ukrao" je momčadskom kolegi Marku Webberu pobjedu.

– Vlastiti interes pretpostavio je momčadskom! I to nije u redu! Nismo ga mogli tražiti da ipak vrati prvu poziciju Marku Webberu jer smo svjesni kako to nikada ne bi učinio. Pokazao je točno što želi. Inače, između Webbera i Vettela nema ni trunke povjerenja – kaže Christian Horner, šef Red Bulla, čest gost na Jadranu, priznao nam je to, uostalom, i sam lani, koji u momčadi od vikenda ima rat. Svjetski su mediji složni – Vettel je, "prečuvši" upute čelnika momčadi, pokazao da je krajnje okrutan i da treba biti moralno osuđen! Otišlo je toliko daleko da Mark Webber čak razmišlja otići iz momčadi!

– Znam da ga neće kazniti, da će se opet izvući! Inače, posljednjih 15 krugova, kada sam se vozio iza Vettela, razne su mi stvari prolazile kroz glavu, nisam razmišljao samo o tome što se sve događalo u utrci već sam se vratio i u povijest. I znate što? Dobro ću razmisliti što dalje. Do sljedeće je utrke tri tjedna, sve je ovo još svježe. Vidjet ćemo možemo li dalje kao momčad. Imamo o čemu razgovarati. Do tada, bit ću u Australiji, na svojoj daski za surfanje, a mobitel ću isključiti – kaže Webber. Dakako, neće otići, prevelik je novac u igri. Radi dramu, ali ima pravo. Ako on ne bude to činio, na ovo će se zaboraviti, a pravilo će postati da "mali" može raditi što hoće. Ali, "mali" je prvak. Trostruki. Šefovi će ostati na njegovoj strani.

>>>Webber Vettelu pokazao srednji prst, Hamilton ušao u krivi boks

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?