PRESUDA

Vrhovni sud RH ukinuo presudu, Vuković se vraća u Ministarstvo

Vuković
Vl foto
11.05.2011.
u 10:23

Novo suđenje vodit će se u Rijeci. Vrhovni sud ocijenio da su tijekom postupka u Rijeci načinjene bitne povrede postupka

Vrhovni sud RH jučer je ukinuo presudu protiv nekadašnjeg pomoćnika ministra sigurnosti za organizirani kriminal, terorizam i zloporabu narkotika BiH Vjekoslava Vukovića te Ivana Filipovića i Roberta Dragina te naložio obnovu postupka zbog bitnih povreda tijekom prvostupanjskog postupka pred Sudom u Rijeci. Vukovića se tereti da je Riječanima Ivanu Filipoviću i Robertu Draginu pomogao u nabavi oružja dok su oni planirali i pripremali atentat autobombom na dvojicu svojih poznanika i bivših poslovnih partnera, inače redara u riječkim kafićima i noćnim klubovima.

Da se radi o policijsko-obavještajnoj namještaljci koja je imala brojne propuste tijekom postupka, potvrdili su i zaštićeni svjedoci, ilegalne snimke razgovora. Vukovićev odvjetnik Ljubiša Drageljević rekao je kako je Vrhovni sud tek objavio da je postupak obnovljen te da druge razloge zašto je tako postupljeno ne može komentirati dok ne dobije pisani otpravak. Prema njegovim riječima, Državno odvjetništvo se žalilo samo na visinu kazne, dok su odvjetnici uložili veliki broj prigovora koje je sud prihvatio. “Presuda je u ovome trenutku povoljna za nas, očito je da se radi o bitnoj povredi tijekom prvostupanjskog postupka”, rekao je Drageljević. Prema njegovim riječima, protiv Vukovića sada ne postoji osuđujuća presuda zbog čega očekuje da se vrati na mjesto pomoćnika ministra sigurnosti za organizirani kriminal, terorizam i zloporabu narkotika BiH.

Dodao je da će se ponovni postupak najvjerojatnije voditi pred Sudom u Rijeci na temelju izmijenjene optužnice koju je pred okončanje suđenja predložio državni odvjetnik. Cijeli proces protiv prvooptuženog Filipovića, Roberta Dragina Vukovića trajao je dvije i pol godine. Tijekom postupka zaštićeni svjedok Čedomir Đukić je u dva dana svjedočenja potpuno promijenio iskaz i više nije teretio trojku. Dragin je naveo u iskazu u sudu da doministar Vuković, kojeg on osobno poznaje, nije čovjek s kojim se sastajao u BiH i od koga je kupio napravu.

Ključne riječi

Komentara 1

CE
cedorukomet
14:05 25.03.2015.

bilo bi dobro dodati ime oca i godine za zaštićenog svedoka zbog nas koji nosimo isto ime i prezime

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?