IMA LI KRAJA?

Vrhovni sud Federacije BiH traži novo suđenje Ognjenu Šimiću

ognjen šimić
Zvonimir Ćorić/PIXSELL
05.11.2010.
u 08:53

Iz odluke Vrhovnog suda Federacije BiH moglo bi se već iščitati da će kazna Županijskog suda u Sarajevu biti uvećana

Vrhovni sud Federacije BiH ukinuo je presudu od dvije i pol godine zatvora liječniku Ognjenu Šimiću i vratio cijeli postupak na ponovno suđenje Županijskom sudu u Sarajevu, potvrđeno je iz ureda odvjetnika Nikice Gržića koji dr. Šimića pravno zastupa od njegova bijega u BiH.

Nakon što mu je ljetos Županijski sud u Sarajevu smanjio kaznu koja mu je zbog primanja mita izrečena u Hrvatskoj s pet na dvije i pol godine zatvora, Vrhovni sud Federacije BiH je u drugostupanjskom postupku zaključio kako je u toj presudi sadržan niz bitnih povreda Zakona o kaznenom postupku FBiH te je stoga presudu poništio i naložio novo suđenje. Iz odluke Vrhovnog suda Federacije BiH moglo bi se već iščitati da će kazna Županijskog suda u Sarajevu biti uvećana.

Spomenimo da je Ognjen Šimić prije izricanja pravomoćne presude u RH pobjegao u BiH gdje se i sada nalazi, a Hrvatska od bh. vlasti zatražila da ga se uputi na izdržavanje kazne.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?