Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Vrh NATO-a u posjetu BiH

Sjevernoatlantski savez, sigurno na nagovor svoje najmoćnije članice SAD-a, nastoji i ovim visokim posjetom pokazati da mu je do BiH i te kako stalo.
22. ožujka 2010. u 15:30 3 komentara 5 prikaza
Rasmussen
Foto: Reuters

Sjevernoatlantsko vijeće (NAC), središnje NATO-vo tijelo koje čine veleposlanici svih 28 zemalja članica pri glavnome zapovjedništvu Sjevernoatlantskoga saveza u Bruxellesu, predvođeno glavnim tajnikom Andersom Foghom Rasmussenom, posjetit će u utorak Bosnu i Hercegovinu. Članovi NAC-a razgovarat će u Sarajevu sa članovima trojnoga predsjedništva BiH, predsjednikom ministarskoga vijeća Nikolom Špirićem, ministrom novčarstva Draganom Vrankićem, ministrom sigurnosti Sadikom Ahmetovićem, ministrom vanjskih poslova Svenom Alkalajem, ministrom obrane Selmom Cikotićem, ministrom pravosuđa Barišom Čolakom te s čelnicima svih stranaka u vladajućoj koaliciji.

Također će se sastati s visokim predstavnikom međunarodne zajednice i posebnim predstavnikom Europske unije u BiH Valentinom Intzkom, NATO-ovim zapovjednikom u Sarajevu generalom Johnom W. Bullardom te zapovjednikom EUFOR-a generalom Bernhardom Bairom.

Dok su čelnici Europske unije izbjegli doći na “zapadnobalkanski” sastanak na vrhu koji se u subotu održao u Brdu kod Kranja, Sjevernoatlantski savez, sigurno na nagovor svoje najmoćnije članice SAD-a, nastoji i ovim visokim posjetom pokazati da mu je do toga područja i te kako stalo. Posebice do BiH, čije je stanje Washington nedavno proglasio jednom od najvećih prijetnja svjetskoj sigurnosti. 

  • Ugo Kajvez:

    NATO, ... hrrk ... pljuc ..........

  • Rumba:

    Nadajmo se da će uskoro uslijediti i posjeta i suha peračina glavnog maharadže i njegove regionalne velesile tzv.Republike Serbske ... Piroćanci su se u zadnje vrijeme svojim nebuloznim maštarijama zaigrali malo previše ...

  • Ugo Kajvez:

    \"NAKON ŠTO SU ČELNICI EU IZBJEGLI “ZAPADNOBALKANSKI” SUMMIT U BRDU\" . To je samo dokaz da njih UOPĆE nije briga što ljudi u pitanju (balkanci) misle, njima (NATO) je bitnije provesti svoju imperijalističku politiku, .... za njih su balkanci stoka ... prikaži još! sitnog zuba ........