DRAGAN ČOVIĆ

Vlast u ZHŽ-u se neće formirati bez HDZ-a 1990.

covic ljubic
VL FOTO
29.05.2011.
u 11:37

Vlada bi uskoro trebala biti sastavljena i u HBŽ-u te HNŽ-u. Od izbora je prošlo skoro osam mjeseci

Do kraja lipnja bit će sastavljena vlast u svim preostalim županijama s hrvatskom većinom. Radi se o Zapadnohercegovačkoj, Hercegovačko-neretvanskoj i Hercegbosanskoj županiji. Naime, u ovim županijama još uvijek traju pregovori među strankama o tome kome će pripasti koje ministarstvo. Kako sada stvari stoje, do formiranja nove Vlade najprije bi trebalo doći u Zapadnohercegovačkoj županiji, budući da je u toj županiji situacija najčistija, a dogovori se vrše samo između dva HDZ-a. Već je dogovoreno da će HDZ-u 1990. u ovoj županiji pripasti dva ministarstva, međutim još uvijek nisu završeni pregovori oko toga koja će to dva ministarstva biti, budući da HDZ 1900. nije prihvatio ono što im je u prvotnoj verziji prihvatio HDZ BiH.

Međutim, sigurno je da Vlada neće biti sastavljena bez kadra HDZ-a 1990., što je ovih dana potvrdio i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović. Na čelu Vlade Zapadnohercegovačke županije i dalje će ostati kadar iz HDZ-a BiH, i to sadašnji mandatar Vlade Zdenko Ćosić, dok će u većini ostalih ministarstava doći do izmjena, što s kadrovima HDZ-a 1990., što s kadrovima HDZ-a BiH. Osim ZHŽ-a, Vlada bi uskoro trebala biti sastavljena i u Hercegbosanskoj županiji. Naime, u ovoj županiji još uvijek nisu postignuti dogovori oko toga čiji bi kadar trebao biti na čelu ove vlade.

Međutim, sve je izvjesnije da će to mjesto pripasti HDZ-u 1990. budući da je i sam predsjednik HDZ-a BiH nedavno izjavio kako će mjesto premijera u jednoj od županija u kojima će dva HDZ-a sastavljati vlast pripasti HDZ-u 1990. Kada je u pitanju HNŽ, tu bi na čelu trebao biti kadar iz HDZ-a BiH.

Ključne riječi

Komentara 3

OB
-obrisani-
16:40 29.05.2011.

Mi Hrvati iz BiH cemo uskoro na referendum i tada cemo glasno i jasno reci da li smo za to da ostanemo u nekoj Federaciji ili cemo formirati svoju drzavu Ako Covic ne smije ima ko smije ! MI HRVATI IZ BIH NISMO POTPISALI DEJTON i NEMAMO OBAVEZU DA GA SLIJEDIMO Mi koji DOLAZIMO Bog i PraviHrvati Za Dom Uvijek spremni

OB
-obrisani-
16:56 29.05.2011.

Hrvati BiH moraju se sami boriti i za svoja prava izboriti.Oni konacno moraju poceti raditi i siriti kontakte sa drugim zemljama a ne samo kod kuce cmizdriti i kukati....U Strassburgu su svi isti,tamo nitko nije iznad zakona i zbog toga treba podnijeti tuzbu(krsenje ljudskih prava) protiv Inzka,ili neka sute...a od svega im je najpameznije da se cuvaju Hrvatske sluzbene politike,jer ruku na srce njima je NAJVECI neprijatelj zadnjih 10-12god Hrvatska sluzbena politika iz Zagreba!!!

BR
Bralo
21:06 29.05.2011.

@Zenica. Ja jesi hrabar ispred kompjutera. Samo ces se iznevjeriti kada uskoro oba HDZ-a se za vratove uvate uskoro zbog tih kantonalnih fotelja. Vlast je cudo ,mili moj...

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?