ZAKLJUČCI

Vlast u sr. Bosni je pokušaj da se Hrvati uklone kao politički narod

hdz
VL FOTO
21.05.2011.
u 12:36

Predsjedništvo i Nacionalno vijeće HDZ-a BiH osudili ustroj vlasti te pozvali Inzka da poništi sporne odluke

Prve konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a BiH održane su jučer u Mostaru na kojima su se osudili potezi bošnjačkog političkog bloka s posebnim osvrtom na središnju Bosnu te je napravljen plan unutarstranačkih izbora.

Pokušaj majorizacije

- Dok je u tijeku ekshumacija posmrtnih ostataka Jadranka Gvozdena, Perice Kovačevića i Nikice Miloša-Krndelja, trojice iz skupine od 20 nasilno odvedenih hrvatskih zatočenika iz bugojanskih logora prije 18 godina, čiji su ostaci pronađeni na lokalitetu Ivandića kuće kod Bugojna i dok osumnjičenici za ovaj zločin obnašaju najviše državne dužnosti te neometano rade i žive u općini Bugojno, na sceni je grubo gaženje i ignoriranje legitimne izborne volje hrvatskog naroda u Federaciji BiH i Srednjobosanskoj županiji, navodi HDZ BiH u oštro intoniranom priopćenju.

Prema ovoj stranci, uspostava Vlade u Srednjobosanskoj županiji bez legitimnih predstavnika hrvatskog naroda je nastavak politike koja ima za cilj majorizaciju Hrvata i dominaciju bošnjačkoga naroda. Najavljeno je da će ova stranka s drugim hrvatskim strankama nastaviti borbu za ostvarenje jednakopravne pozicije Hrvata središnje Bosne. Ponovno su pozvali visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da ukine prijeporni nalog kojim je proglasio legalnom vlast u Federaciji BiH čime je doveden u pitanje ustavni poredak, funkcioniranje pravne države i ukupan legalitet i legitimitet posljednjih općih izbora kao temelja demokracije.

Poziv Inzku

HDZ BiH se nada kako će visoki predstavnik u BiH Valentin Inzko žurno povući svoje odluke, dati šansu zakonu i Ustavu u BiH kako bi se moglo pristupiti konstituiranju Doma naroda Parlamenta FBiH i izboru izaslanika za Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH. HDZ BiH želi da BiH bude demokratska, decentralizirana i pravna država s jednakopravnosti Hrvata, Bošnjaka i Srba kao konstitutivnih naroda i svih njezinih građana.

Ključne riječi

Komentara 1

CI
cinbenik
15:38 21.05.2011.

Poslije sastanka \"komiteta\",ce napokon krenuti bolje Hrvatima u Bosni.Razvili su strategiju i novo staro rukovostvo ce sigurno naci rjesenje kao sto su i do sada ZNA SE.Mozda bi bilo najbolje svim Hrvatima da se presele u stoni grad tamo bi bili zasticeni jer je cinjenica da tamo nista ne fali i da je centar svih Hrvata u stonom gradu samo ovi iz Bosne i Hrvatske nikako da to shvate i pored ovoliko truda HDZea. Morate jos raditi ubaciti u 5tu a rezultati ce doci.Sve za Hrvatski narod ZNA SE

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?