ČITLUK

Vlasnici izgorenih tvornica traže pomoć države i banaka

odiseja
Zoran Grizelj
06.07.2010.
u 07:39

Federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda obećao pomoć radnicima

U povodu katastrofalnog požara u kojem su do temelja izgorjele tri čitlučke tvornice (Odiseja 97., AMG-rojll i PEHAR-LINNA) te bez posla ostalo više od 80 radnika, jučer je u Čitluku održana izvanredna sjednica Općinskog vijeća kojoj su, uz vijećnike, nazočili i vlasnici i suvlasnici izgorjelih tvornica. Načelnik općine Ivo Jerkić je obećao da će Općina Čitluk, sukladno svojim mogućnostima pomoći u rješavanju tog teškog stanja te da će pozvati sve mjerodavne županijske, federalne i državne institucije vlasti da se uključe u pružanje pomoći radnicima i poduzetnicima koji su pretrpjeli golemu materijalnu štetu.

Briga za radnike

U svom obraćanju vijećnicima Mario Soldo je istaknuo kako će njegova briga za radnike koji su ostali bez radnog mjesta biti prioritetna zadaća čelništva Odiseje, kao i ostale dvije stradale tvornice, izrazivši odlučnost vodstva svih tvornica da u najkraćem roku opet pokrenu proizvodnju. Pozvao je i banke da imaju razumijevanja za radnike i da im u ovoj teškoj prolongiraju vraćanje kredita. Čitluk je jučer posjetio i federalni ministar financija Vjekoslav Bevanda. Nakon opsežne rasprave o toj katastrofi, vijećnici OV-a Čitluk su ovlastili načelnika Jerkića za poduzimanje svih potrebnih radnji kako bi se stanje što prije saniralo i proizvodnja pokrenula. U nazočnosti brojnih predstavnika medija, vijećnici su potom obišli izgorjele tvorničke pogone i razgovarali s radnicima koji su sa strepnjom i suznih očiju promatrali zgarišta svojih radnih mjesta. U razgovoru s djelatnicima tvornica i obilasku izgorjelih pogona vijećnicima se pridružio i federalni ministar financija Bevanda, koji je, potaknut tom golemom katastrofom, u Čitluk došao izravno iz bolničkog kreveta.

Uplakani radnici

Čim je stigao, uplakani i vidno šokirani radnici koji su ostali bez posla upitali su ministra može li im i kako pomoći, napominjući da su u tvornicama boravili više nego u svojim domovima, a sada su u trenu ostali bez radnog mjesta. Vidno uzbuđen i potresen zatečenim stanjem, ministar Bevanda je rekao kako će tražiti održavanje izvanredne sjednice federalne Vlade na kojoj će se raspravljati o mogućnostima pomoći tvrtkama koje su izgorjele u požaru te njihovim djelatnicima. Bevanda je rekao kako će uraditi sve što je u njegovoj moći da bi se situacija što prije sanirala.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?