ODRŽAN SASTANAK

Vlada ZHŽ-a uskoro kompletna, slijedi imenovanje dva ministra

cosic
VL FOTO
25.05.2011.
u 09:39

Novi kadrovi doći će nakon dogovora i na čela većine ministarstava koji pripadaju HDZ-u BiH

Dogovor oko vlasti u Zapadnohercegovačkoj županiji još uvijek nije postignut, no kako su nam potvrdili iz dva HDZ-a očekuje se uskoro.

Dodatni zahtjevi

Naime, još prije nekoliko tjedana HDZ-u 1990. ponuđena su dva ministarstva, i to Ministarstvo pravosuđa i Ministarstvo prostornog uređenja, što je u tom trenutku i odgovaralo. Međutim, tijekom nastavka pregovora došlo je do drukčijih zahtjeva. Tako je Županijski odbor HDZ-a 1990 uputio pismo HDZ-u BiH i u svom dopisu traži da njihovi kadrovi budu na čelu dva od sljedećih ministarstava: Ministarstvo gospodarstva, Ministarstvo unutarnjih poslova, Ministarstvo financija i Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi. Županijski odbor HDZ-a BiH jučer je održao sastanak povodom pisma na kojem je takav zahtjev razmatran, te je zaključio da će devedesetci ostaviti još nekoliko dana vremena da donesu konačnu odluku o tome hoće li prihvatiti ponudu.

Sjednica Skupštine

Sjednica kolegija Skupštine ove županije tako će biti zakazana u sljedeći utorak, a na istoj bi trebala biti zakazana i sjednica Skupštine. Budući da od kolegija do sjednice treba proći najmanje tjedan dana, očekivati je da će nova Vlada Zapadnohercegovačke županije biti imenovana za nešto manje od dva tjedna. Valja spomenuti da bez obzira kakav ishod oko vlasti u ovoj županiji bio, kako su naglasili iz oba HDZ-a nema posljedice po dogovor sklopljen između predsjednika ovih dviju stranaka, što je Županijski odbor HDZ-a 1990 i naveo u svom pismu. Valja također naglasiti i kako će prilikom imenovanja nove Vlade Zapadnohercegovačke županije doći i do izmena među kadrovima HDZ-a BiH. Naime, kao što je i ranije rečeno, novi kadrovi će doći i na čela većeg broja ministarstava koja pripadaju HDZ-u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?