Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica

Vlada odobrila pomoć Čitluku u iznosu 178 000 maraka

Vlada FBiH je opredijeljena da prati situaciju na područjima pogođenim prirodnim i drugim nesrećama i pruži pomoć u sufinanciranju aktivnosti koje poduzimaju općine na sanaciji posljedica nezogoda.
07. srpnja 2010. u 08:01 1 komentara 4 prikaza
bevanda
Foto: VL FOTO

Na svojoj izvanrdnoj telefonskoj sjednici u Mostaru Vlada Federacije BiH razmatrala je mjere koje treba poduzeti na uklanjanju posljedica prirodnih i drugih nesreća u Federaciji BiH.

Nakon što je usvojila Informaciju o stanju klizišta u zaseoku Suljakovići u Gornjoj Liješnici, općina Maglaj, Vlada Federacije BiH donijela je Odluku o raspodjeli dijela sredstava "Transfer nižim nivoima vlasti" utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2010. godinu Federalnom ministarstvu finansija. Riječ je o 205 000 maraka namijenjenih općini Maglaj kao pomoć za 41 obitelj čiji su domovi ugroženi klizištem. Izvještaj o utrošku ovih sredstava općina Maglaj dostavit će Federalnom ministarstvu financija.

Drugom donesenom odlukom Vlada je s istog proračunskog transfera odobrila izdvajanje od 178 000 maraka kao pomoć za 89 uposlenika iz četiri poduzeća čije su zgrade uništene i oštećene u požaru u Čitluku. I općina Čitluk dužna je o utrošku ovih sredstava izvijestiti Federalno ministarstvo financija.

Vlada FBiH je opredijeljena da prati situaciju na područjima pogođenim prirodnim i drugim nesrećama i pruži pomoć u sufinanciranju aktivnosti koje poduzimaju općine na sanaciji i ublažavanju posljedica ovih neogoda.

Kako je obavijestio premijer FBiH, već je sugerirano veleposlanstvo SAD-a da pomoć koju je ponudila usmjeri prema ugroženim područjima u općini Maglaj.

  • dezire:

    PA KADA JE VLADA BiH odobrila kakvu pomoć za neki hrvatski grad? to je pitanje. ako netko zna odgovor super.ako ne.... naravno nikada nije odobrila nikakvu pomoć.