PROSVJETA

Vlada naložila školama da se isplati neisplaćeno

učionica
Arhiva VL
22.03.2011.
u 09:04

U Širokom Brijegu štrajkali Gimnazija, SSŠ, Prva i Druga OŠ, nije štrajkala OŠ Kočerin

Štrajk upozorenja u osnovnim i srednjim školama Zapadnohercegovačke županije je uspješno proveden i odmah je polučio rezultate.

Poštujući i provodeći odluku svojih sindikalnih vodstava, prosvjetari u gotovo svim osnovnim i srednjim školama jučer nisu održali prvi školski sat. Sindikalno jedinstvo i odlučnost donijeli su plodove - Vlada Zapadnohercegovačke županije je reagirala i poslala školama naputak da se u obračunu toplog obroka i troškova prijevoza za ožujak, obračuna i neisplaćena razlika za siječanj i veljaču.

Nepoštovanje dogovora

Sindikati su se na štrajk upozorenja odlučili zbog toga što je topli obrok za veljaču obračunan po 8 konvertibilnih maraka umjesto 9 konvertibilnih maraka kako je dogovoreno i službeno potpisano, a primijenjena je prethodna gornja granica naknade za prijevoz u iznosu od 250 konvertibilnih maraka umjesto dogovorene od 300 konvertibilnih maraka. Isto tako nije se počelo s postupnom isplatom zaostalog honorara po mjesecima onako kako je predviđeno sporazumom. U sindikatima su svjesni da se ne radi o velikim novčanim iznosima, međutim, nezadovoljni su bili što se dogovoreno i potpisano ne poštuje i zaprijetili su općim štrajkom.

Većina štrajkala

Štrajk upozorenja je bio gotovo sto posto uspješan. Provjerili smo velik broj škola i u to se uvjerili. U Širokom Brijegu su štrajkali Gimnazija, Srednja strukovna škola, Prva i Druga osnovna škola. Nije štrajkala Osnovna škola Kočerin, predsjednik sindikalne podružnice Igor Sabljić nije nam se javljao na mobitel da objasni zašto nije bilo štrajka.

U Posušju je nastava nakratko obustavljena u Gimnaziji, Srednjoj strukovnoj školi, Osnovnoj školi Ivana Mažuranića i drugim seoskim školama. U Grudama je štrajk bio u Srednjoj školi, u Osnovnoj školi Ruđera Boškovića.

U Ljubuškom je štrajk upozorenja proveden u SSŠ Ruđera Boškovića, dok u Gimnaziji nije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?