VIJEĆE MINISTARA

Vjekoslav Bevanda pokrenuo smjenu ministara SDA

ministri
VL FOTO
25.06.2012.
u 14:44

Zatraženo je da Odluka bude uvrštena na dnevni red naredne sjednice Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BIH

Na inicijativu SDP-a Bosne i Hercegovine, predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda danas je dostavio Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine Odluku o smjeni ministra sigurnosti Bosne i Hercegovine, ministra obrane Bosne i Hercegovine i zamjenika ministra financija i trezora Bosne i Hercegovine, koju je donio sukladno članku 15. Zakona o Vijeću ministara Bosne i Hercegovine („Službeni glasnik BiH“ br. 30/03, 42/03, 81/06, 76/07, 81/07, 94/07 i 24/08),  prema kojem:
„Predsjedatelj Vijeća ministara može pokrenuti postupak za smjenu ministra i zamjenika ministra. Ako Parlamentarna skupština donese odluku o potvrdi smjene ministra ili zamjenika ministra, predsjedatelj Vijeća ministara dužan je u skladu sa postupkom predviđenim člankom 10. ovoga zakona imenovati novog ministra, odnosno zamjenika ministra.” 

Zatraženo je da Odluka bude uvrštena na dnevni red naredne sjednice  Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BIH radi donošenja Odluke o potvrdi smjene ministara i zamjenika ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?