ŠPANJOLSKA - HODURAS 2:0

Villa uvalio Hondurasu dva komada i vratio nadu Španjolcima!

David Villa
Foto: Reuters
1/5
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
21.06.2010.
u 22:24

Španjolska je u posljednjem susretu drugog kola SP-a pobijedila Honduras sa 2:0.

U susretu koji im je bio 'biti ili ne biti' Španjolci su, za razliku od ostalih europskih velikana, pribrali glave i glatko slavili protiv Hondurasa.

Uz nešto laganiji start, sve nakon desete minute bila je potpuna dominacija Španjolaca. David Villa s par je pokušaja prvo najavio da će zabiti, a onda i načeo mrežu Hondurasa u 17. minuti. U akciji 'sam svoj majstor', zaobišao je sve protivnike koji su mu se našli na putu i s desetak metara u padu zabio za prvo vodstvo Furije.

Šanse Del Bosquove ekipe nastavile su se nizati. Pokušao je Ramos bezuspješno glavom, a ni Torres ni Xavi se s istom nisu proslavili, no bilo je pitanje trenutka kada će iza Valladaresovih leđa uletjeti još jedna lopta.

Odgovor je dao strijelac prvog pogotka. Odnedavno igrač Barcelone četiri minute po početku nastavka, u kontri Španjolaca, s ruba šesnaesterca upisao si je drugi gol na konto. Lopta se u letu odbila od braniča Hondurasa Osmana Chaveza, no Villi se piše 40. gol za reprezentaciju.

Titulu junaka susreta kompromitirao je u 61. minuti kada je s bijele točke promašio cijela vrata! Da se ne bi momci opustili, uveo je španjolski izbornik par minuta Fabregasa koji je čim je ušao promašio prazan gol. Ni do kraja susreta nijedan u nizu pokušaja nisu uspjeli realizirati, no pobjeda im je svakako velika 'k'o kuća'!

- Poraz od Švicarske sada je iza nas. Moramo pobijediti Čile za prolaz u drugi krug, a još veliki put moramo prevaliti do trenutka kada možemo iti pomisliti na osvajanje naslova - rekao je David Villa nakon utakmice.

Španjolci su se tako vratili u konkurenciju za plasman u osminu finala te će u trećem kolu tražiti pobjedu protiv Čilea, dok se Honduras oprostio.

U skupini H vodeći je Čile s punim plijenom od šest bodova, Španjolska ima tri i bolju gol razliku od Švicaraca koji su na trećem mjestu isto s tri, a Honduras je zadnji.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije