u sjedištu NATO-a

Zvzdić: Aktivacija MAP-a i približavanje NATO-u jedan od vanjskopolitičkih prioriteta BiH

20.06.2017.
u 13:48

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić nazočio je danas u sjedištu NATO saveza sjednici Sjevernoatlantskog vijeća na kojoj je ovo najveće političko tijelo NATO saveza pružilo podršku ubrzanju integracijskih procesa naše zemlje.

Zvizdić je u svome obraćanju istaknuo da je aktivacija MAP-a i približavanje NATO savezu jedan od vanjskopolitičkih prioriteta naše zemlje. Upoznao je članove Vijeća da je Bosna i Hercegovina usvojila strateške dokumente „Pregled obrane“ i „Plan modernizacije Oružanih snaga BiH“, kao i sa procesom knjiženja nepokretne vojne imovine, čime su učinjeni značajni iskoraci na putu NATO integracija.

Zvizdić je rekao da BiH kontinuirano sudjeluje u mirovnim operacijama i UN promatračkim misijama gdje aktivno surađuje i s NATO snagama. Naglasio je da je Bosna i Hercegovina posvećena promociji mira, stabilnosti i prosperiteta u regiji, jačanju saradnje u oblasti odbrane i sigurnosti kao i ubrzanju procesa euroatlantskih integracija regije, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije