s britanskim parlamentarcima

Zvizdić zahvalio na podršci i pomoći koju je Ujedinjeno Kraljevstvo pružilo BiH

28.05.2018.
u 16:54

Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s izaslanstvom članova britanske Interparlamentarne unije Velike Britanije (BGIPU), koja boravi u višednevnom posjetu BiH, o europskim integracijama i ekonomskoj suradnji.

Izaslanstvu koje predvodi predsjedatelj BGIPU Nigel Evans, Zvizdić je zahvalio na podršci i pomoći koju je Ujedinjeno Kraljevstvo pružilo BiH kroz Britansko-njemačku inicijativu koja je dala novi pozitivan trenutak za pokretanje reformskog procesa i ubrzanje EU integracije BiH.

Istaknuo je da je značajna prijateljska podrška Ujedinjenog Kraljevstva u procesu bh. europskih i euroatlantskih integracija te dodao da BiH cijeni podršku UK u procesu integracije BiH u Europsku uniju, kao jednog od najvećih zagovornika EU proširenja.

Izrazio je uvjerenje da će i nakon izlaska iz Europske unije, Ujedinjeno Kraljevstvo nastaviti podržavati reformske procese u BiH na njenom putu ka EU.

Članovi britanske Interparlamentarne unije Velike Britanije pohvalili su progres koji je u protekle tri godine postiglo Vijeće ministara BIH, izražavajući nadu da će u narednom razdoblju, put ka Europskoj uniji i NATO savezu biti još brži.

Razgovarano je i o predstojećem Summitu o Zapadnom Balkanu koji će biti održan u Londonu 9. i 10. srpnja na kojem se očekuje da osnovne teme budu ekonomija, sigurnost i politika.

Zaključeno je da su ekonomski odnosi između BiH i Ujedinjenog Kraljevstva skromni, ali sa značajnim potencijalom, te da vanjskotrgovinska razmjena između BiH i UK za 2017. godinu bilježi značajan rast u odnosu na prethodno razdoblje.

Zvizdić zahvalio je na značaju koji Vlada UK daje obilježavanju godišnjice sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici, koja će se i ove godine obilježiti u Londonu i u drugim gradovima širom Ujedinjenog Kraljevstva, priopćeno je iz Vijeća ministara. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije