Sastanak na najvišoj razini

Zvizdić: Usuglašen dio rješenja sustava koordinacije

denis zvizdic
16.03.2016.
u 16:34

Dijelim optimizam svih prisutnih da ćemo na narednom sastanku u potpunosti riješiti sva pitanja koja su danas otvorena i imati usuglašen mehanizam koordinacije, kazao je Zvizdić

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić izjavio je da je danas na sastanku o sustavu koordinacije usuglašen dio rješenja, te da očekuje da preostala pitanja budu riješena u nastavku, odnosno na narednom sastanku.  

Na poziv predsjedatelja Zvizdića danas se održava sastanak na najvišoj razini o sistemu koordinacije procesa europskih integracija BiH, odnosno mehanizma koordinacije.

- Mogu reći da smo napravili prvo čitanje mehanizma koordinacije zajednički, posebno tretirajući svaki član i svako poglavlje mehanizma koordinacije, a poslije toga smo se osvrnuli, svatko sa svog aspekta, na određene detalje i rješenja u mehanizmu koordinacije. Mogu reći da je dio rješenja dogovoren i da je ostalo nekoliko pitanja koja ćemo u nastavku riješiti, kazao je Zvizdić u pauzi sastanka, javlja Fena.

Sastanku o temi "Odluka o sustavu koordinacije" prisustvuju  premijer Federacije BiH Fadil Novalić i federalna ministrica financija Jelka Milićević, te premijer Republike Srpske Željka Cvijanović i ministar financija Zoran Tegeltija.

Također, sastanku nazoče šef Delegacije EU u BiH Lars-Gunnar Wigemark, kao i ministri vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović i financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda. 

Zvizdić je dodao da će premijerka Cvijanović i ministar Tegeltija danas morati ranije ići sa sastanka, te da će brzo biti dogovoren naredni sastanak.

- Dijelim optimizam svih prisutnih da ćemo na narednom sastanku u potpunosti riješiti sva pitanja koja su danas otvorena i imati usuglašen mehanizam koordinacije koji će u istovjetnom tekstu biti usvojen na svim razinama vlasti u BiH i služiti kao instrument našeg daljnjeg djelovanja na rješavanju onih pitanja i obveza koje imamo na putu realizacije sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i na putu europskih integracija, kazao je Zvizdić. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije