Predsjedatelj Vijeća ministara BiH

Zvizdić sa zamjenikom ministra poljoprivrede NR Kine

dasasdasd
03.04.2017.
u 16:23

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić sastao se danas s delegacijom Ministarstva poljoprivrede NR Kine koju je predvodio zamjenik ministra Qu Dongyu.

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao goste s ciljevima Vijeća ministara BiH i s aktualnom ekonomskom i političkom situacijom u državi. Rekao je da su odnosi između NR Kine i Bosne i Hercegovine prijateljski i izrazio je zadovoljstvo činjenicom da nema otvorenih pitanja.

Zvizdić je rekao da je unapređenje odnosa dvije zemlje veoma važno i zahvalio se rukovodstvu NR Kine na podršci. Naglasio je značaj dosadašnje suradnje u sklopu foruma Kina +16, kao i inicijative „Jedan pojas - jedan put“. Rekao je da je unapređenje odnosa s Kinom izuzetno važno i istaknuo značaj potpisivanja sporazuma kojima se jača ekonomska suradnja.

Zamjenik ministra Dongyu je prenio pozdrave kineskog premijera i rekao da kineska Vlada pridaje veliku važnost suradnji dviju država u svim oblastima. Izrazio je zadovoljstvo realiziranjem projekata u oblasti energetike i naglasio važnost jačanja poljoprivredne i suradnje u oblasti turizma. Rekao je da je dolazak velike delegacije kineskih privrednika na sajam u Mostaru dokaz opredijeljenosti vlade NR Kine za daljnje unapređenje suradnje.

Sastanku je prisustvovala veleposlanica NR Kine u BiH Chen Bo, priopćeno je  iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije